Een van de beste misdaadseries ooit staat gewoon op Disney+

De beste misdaadserie ooit staat gewoon op Disney+

Waar wacht je op: de topserie Sons of Anarchy vind je gewoon op de streamingdienst Disney+.

Bram de Groot, 15-09-2023 10:34

Soms is het zoeken naar een nieuwe serie en veel mensen bingewatchen graag alle seizoenen van een bestaande serie. Hou je van misdaad, dan zit je goed op Disney+. Op die streamingdienst vind je namelijk Sons of Anarchy.
Sons of Anarchy is een van de succesvolste misdaadseries van de afgelopen decennia. De serie verscheen van 2008 tot en met 2014 op de zender FX en werd in Nederland uitgezonden door RTL7. Er zijn zeven seizoenen met 92 afleveringen.

Sons of Anarchy

De serie Sons of Anarchy, bedacht door Kurt Sutter, heeft rollen voor onder meer Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Kim Coates, Tommy Flanagan en Ron Perlman. De serie gaat over een notoire motorclub die hun kleine stad wil beschermen tegen opdringerige drugsdealers, bedrijfsontwikkelaars en overijverige wetshandhavers.

Jackson 'Jax' Teller (Hunnam) is een van de belangrijkste personages. Zijn liefde voor het broederschap wordt flink op de proef gesteld doordat hij twijfelt aan de wetteloosheid van de club. En dan moet hij opboksen tegen zijn moeder Gemma Teller Morrow (Sagal) en zijn stiefvader Clarance 'Clay' Morrow (Perlman) die een erg duistere visie hebben.

Succes

De kijkcijfers bereikten tijdens het zesde seizoen een hoogtepunt. Het tweede seizoen heeft de hoogste score op Metacritic, al wisten alle seizoenen een positieve beoordeling te behalen.


Awards won de serie ook. Katey Sagal won in 2011 zelfs de Golden Globe voor Beste actrice in een dramaserie. Sons of Anarchy kijk je nu op Disney+.

Mayans M.C.

Na het enorme succes van Sons of Anarchy verscheen er in 2018 de spin-off Mayans M.C. Deze serie volgt een Latino motorclub. In juli dit jaar werd de serie afgerond met het vijfde seizoen. Mayans M.C. staat ook volledig op Disney+.
Lees meer over: Sons of Anarchy, Disney, Mayans MC, Katey Sagal, Charlie Hunnam, Ron Perlman

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam