Wie zit er achter de moord op Ben in 'Only Murders in the Building'? Dit zijn de hoofdverdachten

Er is maar een vraag die telt in dit seizoen van 'OMITB': wie heeft Ben vermoord?

Nina Beerendonk, 17-09-2023 09:48

In augustus begon het derde seizoen van Only Murders in the Building op Disney+. De comedyserie maakt op slimme wijze gebruik van het moordmysterie genre, dat momenteel een nieuwe golf aan populariteit beleeft. Dus is er maar één vraag die we kunnen stellen: wie heeft Ben vermoord?
Ook dit seizoen gaan de drie amateurdetectives, gespeeld door Martin Short, Steve Martin en Selena Gomez, weer op zoek naar de identiteit van een moordenaar. En als kijkers kunnen we natuurlijk volop meedenken. Er zijn vier hoofdverdachten, gerangschikt van meest naar minst waarschijnlijk.

4. Kimber

In eerste instantie leek het erop dat Kimber, de tegenspeler van Ben, zijn geliefde was. De acteur verontschuldigde zich bij haar voor iets op het feest en beloofde de zaken recht te zetten. Het leek er dus op dat Ben Kimber behoorlijk in de war had gebracht. Bovendien ontdekten Tobert en Mabel dat Ben een relatie leek te hebben met de moordenaar.

Toen werd echter onthuld dat de relatie tussen Kimber en Ben professioneel was. Het is dus onwaarschijnlijk dat Kimber Ben heeft vermoord. Maar wie weet vinden de drie amateurdetectives iets anders dat specifiek naar haar verwijst?

3. Loretta

Loretta wordt verdacht omdat ze een zeer vijandige relatie met Ben had. Ze hadden een grote ruzie bij de première en ze schold de acteur zelfs uit. Maar er bestaat nog steeds twijfel over Loretta's kandidatuur.


Haar openlijke vijandigheid zou namelijk een te voor de hand liggend motief voor moord zijn. Bovendien zou ze, als struggelende actrice, de ster van haar productie niet vermoorden en hierdoor het risico lopen opnieuw zonder werk te zitten.

2. Dickie

Dickie is Bens manager en broer. Op het eerste gezicht leek het alsof Dickie zijn broer altijd steunde, maar uiteindelijk bleek dit niet helemaal waar te zijn. Dickie werd geadopteerd en gedurende de tijd die hij met Ben doorbracht kwam hij in een hoop problemen terecht.Mabel vermoedt ook dat het Dickie was die CoBro bedacht. Hij zou het Ben kwalijk kunnen nemen dat hij zijn idee heeft gestolen en hem in het algemeen altijd overschaduwd heeft.

1. Tobert

Tobert is een documentairemaker die door Ben is ingehuurd om zijn triomf op Broadway te filmen. In de derde aflevering helpt hij Mabel om erachter te komen hoe Ben verbonden is aan een mysterieus persoon.Tot nu toe is dit de meest waarschijnlijke verdachte van allemaal. Tobert bemoeit zich met het onderzoek, net zoals Jan dat in het eerste seizoen deed. Mogelijk heeft hij Ben zelfs vermoord om zijn documentaire spannender en dus succesvoller te maken. Bekijk Only Murders in the Building op Disney+.
Lees meer over: Only Murders in the Building, Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Meryl Streep, Paul Rudd, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in