search
Deze briljante scifi-serie heeft niemand gezien, maar verdient een groot publiek!
Series / Featured

Deze briljante scifi-serie heeft niemand gezien, maar verdient een groot publiek!

De scifi-serie Counterpart met niemand minder dan J.K. Simmons kun je gewoon streamen.

Soms verschijnen er series die ontzettend goed worden ontvangen, maar door slechte kijkcijfers weer worden gecanceld. Eigenlijk geheel onterecht. De scifi-thriller Counterpart is zo'n serie. Waarschijnlijk zegt de titel je helemaal niks.

De serie Counterpart verscheen op de Amerikaanse zender Starz van december 2017 tot en met februari 2019 met twee seizoenen bestaande uit in totaal twintig afleveringen. J. K. Simmons en Olivia Williams hebben de hoofdrollen.

Counterpart


In de serie Counterpart bewaakt een groep doorgewinterde agenten van het Office of Interchange (Bureau van Overgang) een doorgang naar een parallelle dimensie die niet op de onze lijkt. De grote vraag is: Als hun wereld op de onze lijkt, wie zijn wij daar dan?

De serie werd bedacht door Justin Marks. Simmons speelt Howard Silk, zowel in de "Alpha"-wereld als in de "Prime"-wereld. Williams is zijn vrouw in de "Alpha"-wereld en zijn ex-vrouw in de "Prime"-wereld.

Sterk ontvangen


Beide seizoenen staan op maar liefst 100 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en De publieksscore van de serie staat op 89 procent. Weinig series weten zo hoog te scoren."Counterpart is spannend en aangrijpend en is een meeslepende serie onder leiding van J.K. Simmons' veelzijdige dubbelrol," aldus de critics consensus. Een quote uit Rolling Stone luidt als volgt: "Counterpart is meer dan alleen een spionagethriller, de serie vraagt zich ook af of we zouden vechten tegen onze andere zelf, of deze juist zouden omhelzen."

Viaplay


Counterpart staat op dit moment op Viaplay en mocht je een abonnement op die dienst hebben vanwege Max Verstappen, dan is het aan te raden op de serie tussendoor even mee te pikken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen