Waarom werd de populaire serie 'Suits' eigenlijk gecanceld?

'Suits' werd dit jaar ineens opnieuw een grote hit, maar waarom werd de serie in 2019 gecanceld?

Nina Beerendonk, 09-09-2023 17:04

Hoewel Suits in 2019 eindigde, werd de serie dit jaar ineens een ongelofelijk grote hit op Netflix. Daardoor begonnen fans zich het volgende af te vragen: waarom werd de serie eigenlijk gecanceld?
Suits ging over een advocatenkantoor in New York en had van 2011 tot 2019 een geweldige run. De serie was behoorlijk populair onder het publiek en alles ging goed – totdat dat niet meer zo was. Na seizoen 9 stopte de serie, maar de problemen begonnen al eerder, rond seizoen 6 en 7. Waarom ging het zo bergafwaarts?

Meghan Markle

Het is natuurlijk geen geheim dat Meghan Markle, een van de hoofdrolspelers van Suits, de vrouw van prins Harry werd. Hun relatie beïnvloedde de serie al een beetje voorafgaand aan de bruiloft, maar daarna moest ze toch echt helemaal vertrekken.

Maar wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat Markle destijds niet de enige hoofdrolspeler was die de serie wilde verlaten: "Direct nadat we klaar waren met de opnames van seizoen 6, ging ik naar de VS. Destijds hadden we de cast slechts onder contract tot het einde van seizoen 7".

Exit hoofdrolspelers

"We moesten bedenken wat we gingen doen, en we wisten niet 100% zeker wat de cast wilde. We waren Gina [Torres] kwijtgeraakt en we kwamen met een plan om de cast met nog eens twee jaar te verlengen", vertelde maker Aaron Korsh.


Dit was hoe het begon: Gina Torres, de actrice achter Jessica Pearson, vertrok na seizoen 6. Toen werden de problemen alleen maar erger, want in het volgende seizoen besloten nog twee hoofdrolspelers ermee op te houden en Suits te verlaten – waaronder Patrick J. Adams, de acteur die Mike speelde.

Populair

Uiteindelijk, na een lange discussie, besloot het team dat ze de serie tot seizoen 9 zouden laten doorgaan, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Dit was ook de juiste keuze: nadat Markle en Adams de serie verlieten, kreeg Suits een behoorlijke groei in populariteit... Bekijk de serie op Netflix.
Lees meer over: Suits, Gabriel Macht, Patrick J Adams, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix