search
Het scheelde een haar of Simon Helberg had rol in 'The Big Bang Theory' afgeslagen
Series / Featured

Het scheelde een haar of Simon Helberg had rol in 'The Big Bang Theory' afgeslagen

Simon Helberg had bijna voor een heel andere carrièrepad gekozen.

Simon Helberg heeft zijn beroemdheid te danken aan zijn rol als Howard Wolowitz in The Big Bang Theory. Het scheelde echter maar weinig of hij had deze rol helemaal niet gespeeld.

Helberg had wel gehoord van de eerste pilot van The Big Bang Theory maar was daar niet bij betrokken. Hij kreeg toen te horen dat deze pilot opnieuw moest worden opgenomen en aangepast en werd daarvoor gevraagd. Hij was op dat moment ook betrokken bij een ander project.

Studio 60 on the Sunset Strip


Helberg hierover tegen Hollywood Reporter: "Ik herinner me dat ik bijna niet ging omdat ik aan de pilot van de serie: 'Studio 60 on the Sunset Strip' werkte. Ik werkte met een geweldige groep mensen en had veel vertrouwen in de serie. Ik had het script van 'The Big Bang Theory' het jaar ervoor gelezen en dacht: 'Waarom doen ze dit opnieuw?'.

Zijn agent overtuigde hem om toch auditie te doen, en het was de beste zet die hij ooit gemaakt heeft. De serie Studio 60 on the Sunset Strip sloeg totaal niet aan. Ondanks de deelname van Matthew Perry werd de serie slecht ontvangen en werd deze al na een seizoen gecanceld. Helberg heeft destijds dus duidelijk de juiste keuze gemaakt!Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen