Het scheelde een haar of Simon Helberg had rol in 'The Big Bang Theory' afgeslagen

Simon Helberg had rol in 'TBBT' bijna afgeslagen

Simon Helberg had bijna voor een heel andere carrièrepad gekozen.

Bas de Kramer, 20-09-2023 22:52

Simon Helberg heeft zijn beroemdheid te danken aan zijn rol als Howard Wolowitz in The Big Bang Theory. Het scheelde echter maar weinig of hij had deze rol helemaal niet gespeeld.
Helberg had wel gehoord van de eerste pilot van The Big Bang Theory maar was daar niet bij betrokken. Hij kreeg toen te horen dat deze pilot opnieuw moest worden opgenomen en aangepast en werd daarvoor gevraagd. Hij was op dat moment ook betrokken bij een ander project.

Studio 60 on the Sunset Strip

Helberg hierover tegen Hollywood Reporter: "Ik herinner me dat ik bijna niet ging omdat ik aan de pilot van de serie: 'Studio 60 on the Sunset Strip' werkte. Ik werkte met een geweldige groep mensen en had veel vertrouwen in de serie. Ik had het script van 'The Big Bang Theory' het jaar ervoor gelezen en dacht: 'Waarom doen ze dit opnieuw?'.

Zijn agent overtuigde hem om toch auditie te doen, en het was de beste zet die hij ooit gemaakt heeft. De serie Studio 60 on the Sunset Strip sloeg totaal niet aan. Ondanks de deelname van Matthew Perry werd de serie slecht ontvangen en werd deze al na een seizoen gecanceld. Helberg heeft destijds dus duidelijk de juiste keuze gemaakt!


Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max


Lees meer over: kaley cuoco, the big bang theory, johnny Galecki, hbo max, raj

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam