Indrukwekkende Netflix-hit krijgt echt "geen vervolg" ondanks aanhoudende verzoeken van de fans

De meermaals bekroonde serie krijgt geen vervolgseizoen ondanks verzoeken van fans.

Valeria Milić, 20-09-2023 22:51

The Queen's Gambit is gebaseerd op het boek van Walter Tevis en de verfilming bleek een knaller. Schaakgenie Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) groeit op in een weeshuis in de jaren 50 toen het nog heel gewoon was om kinderen kalmeringspillen te geven. Het idee hierachter was om de kinderen emotioneel in balans te houden.
Beth groeit dus op met verslavende middelen en wil daarnaast de top bereiken in de schaakwereld. Taylor-Joy kreeg een Golden Globe voor haar rol en stond eerder open voor een vervolg. In een interview met Deadline gaf regisseur Frank Scott echter aan dat het bij een miniserie blijft.

Doodsbenauwd

Scott is van mening dat een tweede seizoen mogelijk afbreuk zou kunnen doen aan het verhaal. Scott: "We hebben het verhaal verteld dat we wilden vertellen. Ik maak me zorgen - of liever gezegd, ik ben doodsbenauwd - dat wanneer we meer willen vertellen dit een slecht effect zal hebben op het verhaal dat nu op het scherm is gebracht".

Menig fan zal hier met teleurstelling op reageren, maar er valt ook iets te zeggen voor het laten zoals het nu is van het verhaal. Met 94% publiekswaardering op Rotten Tomatoes heeft de serie duidelijk geen gebrek aan aandacht.

Kijk The Queen's Gambit op Netflix.

Lees meer over: the queens gambit, anya taylor joy, thomas brodie sangster, frank scott

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in