search
Ontdek waarom het 4e seizoen van 'Sex Education' het laatste is
Series / Nieuws

Ontdek waarom het 4e seizoen van 'Sex Education' het laatste is

Is het voortijdig beëindigd of hebben de producenten er een mooi einde aan gebreid?

Morgen gaat het vierde en laatste seizoen van Sex Education in première op Netflix. Het laatste hoofdstuk zal geen vervolg krijgen, daar Netflix in overleg geen nieuw seizoen heeft besteld.

De Britse serie ging in 2020 in première en kreeg binnen korte tijd een grote schare fans. Vooral onder jongeren is de serie populair. Ook bij de critici scoort Sex Education. Zo heeft het op Rotten Tomatoes een uitstekende score van 95%.

Broodnodige voorlichting


Zoals de titel al doet vermoeden gaat Sex Education over de seksuele ontwikkeling van tieners op een middelbare school in het Verenigd Koninkrijk. Volgens Laurie Nunn, de maker van de serie, is het nu een mooie tijd om te stoppen. Ze vertelt hierover:

"Met gemengde gevoelens schrijf ik dit, nu we hebben besloten dat het vierde seizoen ook het laatste hoofdstuk van onze show zal zijn. Het was geen makkelijk besluit, maar nu alles op zijn plek valt, is nu het beste moment om af te studeren."

Meerdere zaken spelen mee


Naast dat Nunn het een mooi moment vindt om af te ronden, hebben sommige castleden ook al andere plannen in het vooruitzicht. Zo maakt acteur Ncuti Gatwa zich op om de rol van de 15e Doctor te gaan spelen in een nieuw seizoen van Doctor Who.



Kijk vanaf morgen naar het nieuwste seizoen Sex Education op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen