search
Showrunner haalt verrassend uit naar 'Daredevil: Born Again': "een grote zwendel"
Series / Nieuws

Showrunner haalt verrassend uit naar 'Daredevil: Born Again': "een grote zwendel"

Steven DeKnight laat van zich horen wat Disneys beleid van cancellen betreft.

Op Twitter - X laten mensen uit de amusementsindustrie van zich horen. Dit betreft natuurlijk ook mensen die achter de schermen werken. Twitteraar-X'er Thomas, die achter de schermen werkt, sprak over Disneys beleid met betrekking tot het cancellen van series.

Thomas gaf aan dat medewerkers pas salarisverhoging en vakantiegeld krijgen wanneer een serie minimaal drie seizoenen loopt. Door een serie te cancellen voor het derde seizoen dan wel pal daarna ben je met een reboot qua salaris weer terug bij af.

Oude truc


Netflix' Daredevil werd als voorbeeld genoemd. De serie liep drie seizoenen bij Netflix. Er kwam na drie seizoenen een einde aan deze serie, nadat de medewerkers hun salarisverhogingen binnen hadden. Doordat Disneys Daredevil: Born Again echter geldt als reboot zijn de technische medewerkers, die vallen onder de vakbond IATSE, terug bij af wat hun salaris betreft.

Thomas vroeg zich in zijn tweet hardop af of DeKnight "op de hoogte [is] van deze grote zwendel". DeKnight, de showrunner voor Netflix' Daredevil, reageerde bevestigend op Thomas' uitspraak. DeKnight: "Dat ben ik. Het is een oude truc. Deze praktijk moet worden aangekaart door alle vakbonden, vervolgens afgeschaft worden".

Daredevil: Born Again zou in eerste instantie in de lente van 2024 in première gaan op Disney+. Door de staking is dit naar een later, vooralsnog onbekend tijdstip verschoven.






[more=nd2k4ymdvtuy]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen