search
Disney+ brengt drie grote series van Marvel en 'Star Wars' uit op Blu-ray en 4K: welke volgen?
Series / Nieuws

Disney+ brengt drie grote series van Marvel en 'Star Wars' uit op Blu-ray en 4K: welke volgen?

Een Blu-ray release is zeldzaam, maar zeker nog niet volledig uitgestorven.

De film- en seriewereld wordt tegenwoordig stevig gedomineerd door streaming. Giganten als Netflix en Disney+ maken de dienst uit in serieland.

Het is dan ook moeilijk om voor te stellen dat er ooit een tijd was waarin fysieke media de norm waren. Videobanden, DVDs en zelfs Blu-rays lijken verleden tijd te zijn. Toch is Disney+ momenteel druk met de fysieke release van maar liefst drie series.

Marvel en Star Wars


Het betreft drie grote en populaire series van de streaminggigant. The Mandalorian seizoenen 1 en 2, Loki seizoen 1 en de mini-serie WandaVision worden in de komende maanden allemaal uitgebracht als luxe 4K Ultra HD steelbook-versie.

Het uitbrengen van streaming-content op DVD gebeurt vaker, maar zeker niet heel vaak. Veel series worden nooit uitgebracht op DVD, en zijn dan ook niet legaal te kijken als ze verdwijnen van de streamingdienst.

Blu-ray


Voor fans van fysieke media is dit nieuws een bron van hoop. Ondanks dat er nog geen berichten zijn over verdere series die op Blu-ray uit zullen komen, bewijst dit dat er nog altijd een publiek is voor Blu-ray's en steelbooks.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen