Deze 'Game of Thrones'-acteur weigerde bijna zijn bekroonde rol

Dit had Peter Dinklage maar liefst vier Emmy's kunnen kosten...

Nina Beerendonk, 23-09-2023 14:23

Game of Thrones is zonder twijfel één van de meest populaire series van deze eeuw. Hoewel de serie zijn ups en downs had en fans het niet altijd eens waren met de schrijvers, werd het een startpunt voor veel getalenteerde acteurs om erkend te worden. Toch accepteerde niet iedereen zomaar de rol…
Er waren een paar acteurs die niet eens auditie hoefden te doen om hun rol te krijgen. Sommigen van hen, zoals Peter Dinklage, moesten zelfs door de schrijvers van de serie worden overtuigd om Game of Thrones een kans te geven.

Geen fan van fantasy

Dinklage was de enige acteur waarvan iedereen zeker wist dat hij in de serie zou spelen. Als de acteur het er niet mee eens was, zou de serie gedoemd zijn. De schrijvers wilden namelijk geen CGI gebruiken om Tyrions dwerggroei te vervalsen. De inzet bij de onderhandelingen was dus hoog, maar de zorgen van de acteur waren er ook om een reden.

Zoals Dinklage later uitlegde in de Take the Black-podcast, was hij op dit punt in zijn carrière al betrokken bij fantasyfilms en was hij geen grote fan van het genre. Hij vond het niet alleen vanuit creatief oogpunt beperkend, maar het paste ook niet bij het activisme dat hij in het echte leven deed.

Grote lijnen

"Zodra ik hoorde over [Game of Thrones] dacht ik: ‘Nee.' In fantasy spreekt iedereen in grote lijnen. Er is geen intimiteit. Er zijn draken en grote toespraken, en er is niets om je aan vast te houden. En voor iemand van mijn formaat is het dodelijk, het tegenovergestelde van [het activisme] waar ik bij betrokken was", zei de acteur.


Gelukkig kon het team achter de serie, met behulp van het pilotscript dat David Benioff en Dan Weiss inmiddels af hadden, de acteur ervan overtuigen de serie een kans te geven. Sindsdien heeft Dinklage met de rol van Tyrion Lannister talloze nominaties en prijzen gewonnen, waaronder vier Primetime Emmy's en een Golden Globe. Bekijk Game of Thrones op HBO Max.
Lees meer over: Game of Thrones, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington, George RR Martin, HBO, HBO Max

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in