'Star Wars'-makers geven toe dat Ahsoka helemaal niet zo belangrijk is in haar eigen serie

Ahsoka heeft haar eigen serie, maar haar aanwezigheid is eigenlijk niet essentieel.

Nina Beerendonk, 23-09-2023 13:46

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Hoewel de nieuwste Star Wars-serie de naam Ahsoka heeft, volgen we zeker niet alleen haar verhaal. Uit aflevering 6 van Ahsoka bleek zelfs dat de titulaire heldin eigenlijk niet zo belangrijk is in haar eigen serie
Hoewel de voormalige Padawan van Anakin Skywalker het titelpersonage is, is de serie duidelijk bedoeld als Star Wars Rebels seizoen 5. Met aflevering 5 als uitzondering, ligt de focus zelden op Ahsoka Tano zelf - iets wat werd bevestigd door aflevering 6.

The Book of Boba Fett

Aflevering 6 is een van de beste afleveringen tot nu toe, ook al verschijnt de heldin enkel in de openingsscène. Dit kan worden vergeleken met The Book of Boba Fett, waar Din Djarin het overnam in afleveringen 5 en 6. het is niet helemaal hetzelfde, want de personages in Ahsoka waren tenminste allemaal al aanwezig en krijgen gewoon even de kans om te schitteren.

Toch blijft het een feit dat kijkers minder heftig protesteren tegen de afwezigheid van Ahsoka dan bij Boba. Dit maakt onbewust duidelijk dat het verhaal van Ahsoka prima kan functioneren zonder haar betrokkenheid. Star Wars heeft daarom bewezen dat Ahsoka misschien niet zo belangrijk is als de titel van de serie doet vermoeden.

Interessanter

De waarheid is dat de ondersteunende cast en personages van Ahsoka interessanter zijn dan Ahsoka zelf. Schurken als Baylan Skoll en Shin Hati zijn gloednieuw, en hun motieven en verhaallijnen hebben veel meer kijkers getrokken dan die van Ahsoka.


De verhaallijn van Sabine Wren lijkt het verhaal te sturen, omdat zij degene is die erin slaagt de sterrenkaart te ontgrendelen en uiteindelijk Ahsoka verraadt om de schurken naar Peridea te laten komen. Ahsoka besteedt het grootste deel van de tijd aan het reageren op de verhalen van andere personages.

Kritiek

Velen hebben de manier waarop Rosario Dawson Ahsoka speelt bekritiseerd omdat haar manier te stoïcijns en teruggetrokken zou zijn, en het iconische enthousiasme van het personage en haar kenmerkende gevoel voor spontaniteit mist. Maar aflevering 5 onthulde dat hier een reden voor is: ze wordt overbelast door het gewicht van het verleden en trekt zich terug van de mensen om haar heen.Maar dit heeft het moeilijker gemaakt om verbinding te maken met Ahsoka en je in te leven om haar reacties op emotioneel niveau te begrijpen. Het lijkt er gelukkig wel op dat er nog een karaktergroei aankomt voor het personage. Bekijk Ahsoka op Disney+.
Lees meer over: Ahsoka, Star Wars, Dave Filoni, Rosario Dawson, Natasha Liu Bordizzo, David Tennant, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in