search
Zorgen over 'Squid Game'-show na schokkende beelden met dodelijke 'games'
Series / Nieuws

Zorgen over 'Squid Game'-show na schokkende beelden met dodelijke 'games'

De realityserie is een spin-off van de Koreaanse hitserie, maar stemt niet vrolijk.

Squid Game, over een groep mensen die deelnemen aan een letterlijk dodelijke competitie, wordt hoog gewaardeerd door de kijkers. Hoe spannend fictie ook is, de vraag is of je de games ook in het echt zou willen spelen.

In Squid Game: The Challenge nemen 456 mensen deel voor de hoofdprijs van maar liefst $ 4,56 miljoen. De trailer is inmiddels gedropt en we gaan inderdaad bepaalde games uit de serie terugzien.

Weggekatapulteerd


Zo wordt Red Light Green Light nagespeeld: je moet zo dichtbij mogelijk richting het einddoel, de afgrijselijke pop, zien te komen maar zonder dat ze je ziet bewegen. Werd dit in de serie wel gezien, dan was dit zowel letterlijk als figuurlijk het einde voor de deelnemer. Ook zien we mensen over de plank lopen waarbij je weggekatapulteerd wordt als je op de verkeerde tegel stapt.

In de reality-serie gaat natuurlijk niemand dood, maar eerdere berichten riepen vraagtekens op. Het vermoeden rees dat er niet zo goed op de veiligheid van de deelnemers werd gelet als je zou verwachten bij een dergelijke show.

Uiteraard zijn er geen dodelijke consequenties verbonden aan de deelname, maar vooralsnog is er sprake van wisselende reacties. Squid Game: The Challenge kun je vanaf 22 november bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen