Ruby is het beste personage uit 'Sex Education' en dat is een probleem

Sex Education wil alle personages een persoonlijk verhaal geven, maar hierdoor lijden de hoofdpersonages.

Adrienne Koolen, 23-09-2023 17:04

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Al vanaf seizoen 1 was Sex Education vernieuwend, verrassend en vermakelijk. De personages voelen als echte mensen en niet als karikaturen, de verhalen zijn leerzaam en emotioneel en de voortdurende chaos maakt het helemaal af.
Het is alleen opvallend dat Reby Matthews (Mimi Keene) het beste personage is. Ze begon in het eerste seizoen als gemeen meisje in Moordale Secondary. Ze kreeg in de eerste twee seizoenen af en toe een momentje, maar in seizoen 3 pakte ze iedereen in.

Een hele verandering

Toen begon namelijk de relatie tussen Otis en Ruby. Deze was op het begin heel raar, maar uiteindelijk was het de beste relatie van het seizoen. Het was zelfs zo goed dat iedereen Maeve en Otis bijna helemaal was vergeten.


Dit is heel apart voor een serie die 3 hoofdpersonages heeft: Otis, Maeve en Eric. Alle aandacht ging echter ineens alleen maar uit naar Ruby, waardoor de werkelijke hoofdpersonages ineens aan de zijlijn stonden.

Een probleem?

Is de serie hierdoor verpest? Nee, want Sex Education heeft Ruby op een hele natuurlijke wijze relevant gemaakt. Ruby heeft hierdoor wel de plek van Maeve als betere optie voor Otis ingenomen, terwijl de relatie tussen Otis en Maeve al vanaf seizoen 1 het middelpunt was.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer en stream vanaf 21 september Sex Education op Netflix.

Lees meer over: Otis, Maeve, Asa Butterfield, Netflix, Sex Education, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Connor Swindells, Aimee Lou Wood, Mimi Keene

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in