Zal Luke Skywalker verschijnen in 'Star Wars: Ahsoka'?

Luke Skywalker dook de laatste tijd wel vaker op in nieuwe 'Star Wars'-projecten.

Nina Beerendonk, 24-09-2023 14:24

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Star Wars: Ahsoka nadert snel zijn einde, met nog maar twee afleveringen te gaan. Er zijn veel grote ontwikkelingen die de serie nog moet oplossen en er zijn veel vragen over hoe het Star Wars-universum aan het einde achter zal blijven.
Het niveau van dreiging dat Ahsoka lijkt te introduceren met Thrawn en zijn legioen, en het feit dat dit leidt tot een grote Star Wars-film die zich afspeelt in het New Republic Era, doet veel fans zich het volgende afvragen: zal Luke Skywalker in de serie opduiken om de boel te redden?

Aanloop

Het is duidelijk dat niemand verwacht dat Luke Skywalker door sterrenstelsels zal trekken om Ahsoka Tano (Rosario Dawson), Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) en Ezra Bridger (Eman Esfandi) te helpen met het redden van Planet Peridea. Het lijkt vast te staan dat aflevering 7 en 8 grotendeels zullen gaan over de strijd tegen Baylan Skoll, Shin Hati en Thrawn, terwijl Ahsoka eindelijk op Peridea arriveert.

Dat alles gezegd hebbende, is er de grote vraag over waar Ahsoka de spullen zal achterlaten. De serie is duidelijk de aanloop naar de aankomende Star Wars Event-film van showrunner Dave Filoni, waarin de helden uit het New Republic-tijdperk tegen Thrawn zullen strijden.

Luke Skywalker

Het zou heel goed kunnen dat het einde van Ahsoka een epiloog (of postcreditscène) zal bevatten waarin de andere Star Wars-helden op de hoogte worden gebracht van de nieuwe dreiging waarmee ze worden geconfronteerd. Een van die helden zou zeker Luke Skywalker kunnen zijn.


Het voelt vergezocht om te denken dat Star Wars de nodige tijd en middelen zal investeren om Luke Skywalker in live-action te laten verschijnen. Aan de andere kant verwachtte niemand dat Luke zou verschijnen in de finale van seizoen 2 van The Mandalorian.

Onverwacht, maar niet onmogelijk

En zelfs daarna verwachtte niemand dat Luke zou verschijnen voor de rol die hij speelde tijdens The Book of Boba Fett, waarin hij de jonge Grogu zijn eerste instructies gaf om Jedi te worden.


Je weet dus nooit waar en wanneer Luke Skywalker tegenwoordig in de MandoVerse zal verschijnen, dus zou een cameo aan het einde van Ahsoka best kunnen. Bekijk Ahsoka op Disney+.
Lees meer over: Ahsoka, Star Wars, Luke Skywalker, Rosario Dawson, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader