Gemiste kans in 'The Big Bang Theory': deze vriendschap had de serie kunnen verbeteren

Vriendschap speelt een grote rol in 'The Big Bang Theory', dus waarom werd dit duo niet verder onderzocht?

Nina Beerendonk, 25-09-2023 13:27

The Big Bang Theory was om twee redenen altijd zo opmerkelijk en herkenbaar voor kijkers: ten eerste waren er veel verwijzingen naar de pop- en nerdcultuur waar mensen van genoten, en ten tweede waren de verhaallijnen sterk gericht op vriendschappen in plaats van op romantiek.
Naarmate er meer personages bij de cast kwamen, kregen de schrijvers meer mogelijkheden om hun persoonlijkheden te mixen en matchen om iets speciaals te creëren. Helaas werden een aantal van die kansen volledig gemist.

Neil Diamond

Als er een kans was om The Big Bang Theory terug te brengen, zouden fans het liefste meer van de vriendschap tussen Amy en Howard willen zien. Hoewel het duo niet zoveel gemeen lijkt te hebben, toonde hun band met de muziek van Neil Diamond het potentieel dat ze hebben.

Het feit dat de schrijvers besloten om dit niet meer verder te onderzoeken was zowel verrassend als teleurstellend voor kijkers. Veel fans geloven dat Howard en Amy baat zouden hebben bij zo'n vriendschap.

Gemiste kans

The Big Bang Theory is zo geschreven dat vrouwelijke vriendengroepen vaak werden gebruikt om contrast te creëren met de mannelijke vriendengroep. Maar, afgezien van Sheldon en Penny, kwamen de mannen en vrouwen zelden samen als vrienden.


De chemie tussen de acteurs Mayim Bialik en Simon Helberg was echter zo groot dat de schrijvers het gemakkelijk verder hadden kunnen onderzoeken. In plaats daarvan kozen ze ervoor om te doen alsof het nooit gebeurd was. Fans geloven dat dit een perfect voorbeeld is van een gemiste kans. Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.
Lees meer over: The Big Bang Theory, Chuck Lorre, Bill Prady, Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, HBO, HBO Max, Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in