Deze 3 gloednieuwe films overdonderen Netflix

Filmnieuws - Liefde op het eerste gezicht, een dictatoriale vampier, en een ster in de put.

Mitchell van Vuren, 27-09-2023 22:36

Op Netflix is weer een hele batch aan nieuwe films te vinden, maar welke zijn top en welke flop? De recensenten van FilmTotaal tippen de beste films van de laatste tijd.

Love at First Sight | Netflix


De titel verraadt exact hoe zoetsappig deze romantische film is, maar volgens recensent Arjan Welles hoeft dat niet te baten als het goed uitgevoerd is. De tortelduifjes Hadley en Oliver, toevallig in gesprek geraakt op een vliegveld en daarna verknocht aan elkaar, kregen daarom 3.5 ster van hem.

Hij vertelde: "Romantische films gedijen nou eenmaal goed bij een hoge mate van voorspelbaarheid en het speelfilmdebuut van Vanessa Caswill brengt het er wonderwel verrassend vanaf. Het moge geen spoiler zijn dat de paden van Hadley en Oliver elkaar nog wel zullen kruisen."

Lees de rest van de recensie.

El Conde | Netflix


De beruchte dictator Augusto Pinochet krijgt een nieuw, monsterlijk jasje als vampier. Het verhaal geeft een interessante kijk op de corruptie en misère die de man teweeg bracht in Chili, maar naast dit sterke concept is volgens Mitchell van Vuren de film een tikje repetitief.

Hij gaf de film 3 sterren, en deelde: "'El Conde' verbeeldt een gehaat historisch figuur als een depressieve Dracula die door de straten van Santiago zweeft om zijn volgende slachtoffer te maken. Het concept van het kwaad als rode draad door de wereldgeschiedenis staat sterk overeind, maar het overbruggen van Pinochets voorgeschiedenis tot het allegorische einde gaat de film minder goed af."

Lees de rest van de recensie.

The Saint of Second Chances | Netflix


De documentaire vertelt over de hoogte- en dieptepunten uit het leven van Mike Veeck, wiens honkbalcarrière werd opgeblazen door zijn eigen zoon. Op sommige plekken slaat de documentaire de plank volledig mis volgens Richard Korpel, bijvoorbeeld bij het inzetten van Charlie Day om enkele momenten vrij onnodig te ensceneren uit het leven van Veeck.

Hierdoor kreeg de documentaire 3 sterren van hem. Korpel vond: "Zo is 'The Saint of Second Chances' vooral een portret van het leven van Mike Veeck; een onverbeterlijke maniak die tussen al het gerommel en gedwaal door, uiteindelijk op zijn pootjes belandt en bedoeld dan wel onbedoeld ook veel goeds doet voor de mensen om hen heen."

Lees de rest van de recensie.

Lees meer over: love at first sight, el conde, the saint of second chances, netflix, films, filmtotaal, tips, recensies

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in