search
Deze geweldige serie op Netflix kent bijna niemand: verdient een veel groter publiek!
Series / Featured

Deze geweldige serie op Netflix kent bijna niemand: verdient een veel groter publiek!

Al drie seizoenen zijn er van Derry Girls, maar je hoort er nooit iemand over.

Op Netflix vind je duizenden films, series en andere producties. Het is dus geen wonder dat je nog niet alles hebt gezien. Het is soms zelfs onmogelijk om de parels tussen het grote aanbod te vinden. We hebben een tip: Derry Girls.

De serie Derry Girls verscheen in 2018 op de Britse zender Channel 4 en Netflix was er snel bij om de rechten van de komedie te kopen voor de vertoning buiten de UK. Er verschenen uiteindelijk drie seizoenen.

Derry Girls


De Noord-Ierse serie laat het verhaal van een groep scholieren zien van een katholieke middelbare school voor meisjes in Derry/Londonderry ten tijde van The Troubles. Het verhaal concentreert zich rond Erin, haar nicht Orla en hun vriendinnen Clare en Michelle, alsook Michelle's Engelse neef James.

De hoofdrollen in de serie van bedenker Lisa McGee worden ingevuld door Saoirse-Monica Jackson (Erin), Louisa Harland (Orla), Nicola Coughlan (Clare), Jamie-Lee O'Donnell (Michelle) en Dylan Llewellyn (James).

Sterk ontvangen


De drie seizoenen uit 2018, 2019 en 2022 van Derry Girls staan op een Tomatometer-score maar liefst 99 procent en het publiek geeft gezamenlijk 94 procent positieve reacties op Rotten Tomatoes.



SerieTotaal-recensent Ruby Dijk gaf het derde seizoen de volle mep. De serie kreeg uiteindelijk dus maar drie seizoenen en werd afgerond met een extra lange aflevering met de titel "The Agreement".

Fans


Op de zijkant van het Badgers Bar and Restaurant aan 18 Orchard Street in Derry is een muurschildering aangebracht voor de hoofdpersonages en deze wordt tegenwoordig veel bezocht door de vele fans van de serie.



Ben je nieuwsgierig en wil je Derry Girls graag gaan kijken, dan vind je de serie nu hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen