David McCallum, "Ducky" uit 'NCIS' overlijdt op de leeftijd van 90 jaar

De veteraan-acteur is in New York een natuurlijke dood gestorven.

Valeria Milić, 26-09-2023 13:46

The Wrap berichtte dat de acteur in het New Yorkse Presbyterian ziekenhuis op een vredige manier is gestorven in het bijzijn van zijn familie. De Schotse acteur is het meest bekend voor zijn rol als Dr. Donald "Ducky" Mallard, de patholoog-anatoom in de misdaadserie NCIS.
Zijn acteercarrière begon echter in het VK. Nadat hij op 21-jarige leeftijd uit het leger kwam, volgde McCallum een acteeropleiding aan het prestigieuze RADA (Royal Academy of Dramatic Art) te Londen. Hij had niemand minder dan Joan Collins als klasgenoot.

Muziek en acteren

McCallums vader was cellist en later in zijn leven dirigent. De appel viel niet ver van de boom aangezien McCallum in zijn tienertijd een studiebeurs won voor een opleiding tot professioneel muzikant. Hij speelde hierbij hobo.

Zijn grote acteerdoorbraak kwam met de spionageserie The Man from U.N.C.L.E waarin hij de Russische geheim agent Illya Kuryakin speelde. Zijn personage was razend populair bij de kijkers, tevens leverde deze rol hem twee Emmy-nominaties op. Verder was hij te zien in The Great Escape en The Greatest Story Ever Told.

Gesampled door Dr. Dre

Daarnaast bleef hij zich met muziek bezighouden en bracht meerdere langspeelplaten uit gedurende de jaren 60 en 70. Dit betrof door hemzelf gecomponeerde en uitgevoerde muziek. Het muzikale stuk 'The Edge' werd in 2000 gebruikt door niemand minder dan Dr. Dre in zijn nummer 'The Next Episode'.


Wetenschap en cultuur

Voor zijn rol als Ducky bereidde hij zich bijzonder grondig voor: hij leerde werkelijk alles over het vak van patholoog en bezocht zelfs diverse conferenties.

In een verklaring aan The Wrap liet zijn zoon Peter weten: " Mijn vader had een passie voor wetenschap en cultuur en wist dit om te zetten in kennis. Hij kon bijvoorbeeld een orkest dirigeren, en als het nodig was een autopsie uitvoeren, gebaseerd op zijn jarenlange studie voor zijn rol in 'NCIS'. Hij was de meest liefdevolle en geduldige vader die je je maar kon wensen".


Lees meer over: david mccallum, ncis, overlijden, duckie

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in