'The Walking Dead' verklaart eindelijk waar die supersterke zombies vandaan komen

De hints werden al eerder vertoond, en diverse puzzelstukjes beginnen op hun plek te vallen.

Valeria Milić, 27-09-2023 12:21

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

In de oorspronkelijke The Walking Dead zagen we al dat er diverse varianten zombies bestaan. Tot nu toe werd niet duidelijk wat de oorzaak hiervan was, maar The Walking Dead: Daryl Dixon onthult dit raadsel.
Verzetsleidster Genet (Anne Charrier) blijkt zich met experimenten bezig te houden waarbij zombies sterker en sneller worden gemaakt. Hiermee wordt tegelijkertijd een link gelegd naar de post-credit scène in The Walking Dead: World Beyond

Niet in het wild gevangen

De scène in kwestie toont Genets laboratorium waarin een gevangen zombie wordt geïnjecteerd met een vloeistof. Het monster weet zich vervolgens los te rukken en gaat tot de aanval over. Zover komt het echter niet aangezien binnen seconden de hersenen ontploffen.

Genets opmerking dat "er voortgang in zit" wijst er duidelijk op dat deze supersterke zombie niet in het wild is gevangen. Tegelijkertijd wordt hiermee de intro van de serie verduidelijkt. Hierin is immers een anatomie-boek over zombies te zien. Verder is Genets fakkel-symbool in het boek afgebeeld.


Intrigerende mogelijkheden

Niet alleen is het raadsel met betrekking tot het ontstaan van zombie-varianten onthuld, ook wordt een link gelegd met de eerdere spin-off The Walking Dead: World Beyond. In deze scène, die zich overigens ook in Frankrijk afspeelt, spreekt een onbekend personage een wetenschapper aan. Hij zegt onder andere het volgende: "Jij bent hier de oorzaak van, en nu maak je het erger".

Het is dus mogelijk dat Genet een connectie heeft met de wetenschappers die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de zombie-uitbraak. Misschien zijn dezelfde wetenschappers ook degenen die begonnen met het creëren van zombievarianten. Vast staat dat de onthulling de nodige intrigerende mogelijkheden biedt voor de wereld van The Walking Dead.

The Walking Dead: Daryl Dixon is te zien op het Amerikaanse AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Lees meer over: the walking dead, the walking dead daryl dixon, norman reedus, clemence poesy, melissa mcbride, louis puech scigliuzzi

Populair nieuws

Laatste serienieuws

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen

HBO Max komt deze week met 6 nieuwe afleveringen

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in