search
Wanneer komt elke van de 'Wes Anderson's News Shorts' uit op Netflix?
Films / Nieuws

Wanneer komt elke van de 'Wes Anderson's News Shorts' uit op Netflix?

De eerste gloednieuwe kortfilm van Wes Anderson is zojuist online gepubliceerd.

Voor regisseur Wes Anderson lijkt soms niets anders dan de bioscoopzaal goed genoeg, maar nu heeft hij ook enkele kortfilms op de planning staan voor VOD. Bij Netflix is op 27 september de eerste kortfilm van een langere reeks in première gegaan, genaamd The Wonderful Story of Henry Sugar.

Na het succes van zijn bioscoopfilm Asteroid City deze zomer, komen deze maand bij Netflix alle Wes Anderson's New Shorts uit. De collectie bestaat uit vier korte films, gebaseerd op de fantastische korte verhalen van gevierd auteur Roald Dahl.

Collectie


De eerste van de vier kortfilms, de eerdergenoemde The Wonderful Story of Henry Sugar, komt uit Dahls verhalenbundel The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More uit 1977. Uit deze verhalenbundel komt ook de tweede kortfilm, The Swan.

De derde en de vierde film, met de titels The Ratcatcher en Poison, zijn geen deel van deze bundel. Zij zijn gebaseerd op andere onafhankelijke werken van Roald Dahl met dezelfde namen.

De eerste film


Het originele verhaal vertelt het verhaal van de rijke en luie gokker Henry Sugar die hoort over een mysterieuze goeroe die kan zien zonder zijn ogen te gebruiken. Deze vaardigheid kan erg handig uitkomen, bijvoorbeeld om in andermans kaarten te kijken in het casino.



In The Wonderful Story of Henry Sugar is onder andere Benedict Cumberbatch te zien als het titulaire personage. Ook Ralph Fiennes, Dev Patel, Ben Kingsley, Rupert Friend en Richard Ayoade hebben mooie rollen te pakken in meerdere van de films.

Release


The Wonderful Story of Henry Sugar is op 27 september uitgekomen bij Netflix. Daarna verschijnt elke dag één van de overige drie kortfilms van Wes Anderson.

27 september - The Wonderful Story of Henry Sugar

28 september - The Swan

29 september - The Ratcatcher

30 september - Poison
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen