search
Patrick Stewart onthult: 'Star Trek: Picard' had een ander einde moeten hebben
Series / Nieuws

Patrick Stewart onthult: 'Star Trek: Picard' had een ander einde moeten hebben

Patrick Stewart had een heel ander einde bedacht voor 'Star Trek: Picard', maar er werd niet naar hem geluisterd.

De succesvolle Star Trek-serie Picard kwam dit jaar tot zijn einde. Maar als het aan hoofdrolspeler Sir Patrick Stewart lag, had het einde er heel anders uitgezien. Sterker nog: de serie zou wat hem betreft nog een film krijgen.

Dit onthulde de acteur in zijn aanstaande memoir, genaamd 'Making It So'. Star Trek: Picard seizoen 3 was een hit bij publiek en critici, waardoor de meer dan 35 jaar durende saga van Star Trek: The Next Generation tot een bevredigend en emotioneel einde kwam. Stewart had echter zijn eigen "oorspronkelijke bedoeling" over hoe het verhaal van Jean-Luc Picard zou moeten eindigen.

Memoir


Time publiceerde een fragment uit "Making It So", waarin Patrick Stewart zijn persoonlijke verslag geeft van hoe hij zich inzette voor Star Trek: Picard, en hoe de serie gedurende de drie seizoenen veranderde. Stewart beschreef ook het fascinerende einde dat hij wilde voor Jean-Luc Picard, dat heel anders is dan het joviale pokerspel in de uiteindelijke finale met de cast van Star Trek: The Next Generation.

"Het derde seizoen verliep voortreffelijk. Maar de slotscène, waarin de herenigde ploeg zich rond een tafel met drankjes verzamelt en een toost uitbrengt, is niet hoe het oorspronkelijk had moeten eindigen. Ik had een ander idee, dat ik een paar maanden voordat we de serie afrondden aan de schrijvers voorlegde", schrijft de acteur.

Tevreden Jean-Luc


"Wat ik aan het einde van de show graag zou willen zien,’ zei ik tegen hen, ‘is een tevreden Jean-Luc. Ik wil dat Picard zich volkomen op zijn gemak voelt met zijn situatie. Niet angstig, niet in paniek, niet depressief. En ik denk dat dat betekent dat er een vrouw in zijn leven is", vervolgt hij.



"De grens tussen Jean-Luc en mij is steeds vager geworden. Als ik ware liefde heb gevonden, zou hij dat dan niet moeten doen? De schrijvers bedachten een mooie scène. Het schemert in de wijngaard van Jean-Luc. Hij staat met zijn rug naar ons toe terwijl hij het uitzicht in zich opneemt, met zijn hond naast hem".

Vrouwenstem


"Dan klinkt buiten beeld de liefdevolle stem van een vrouw: “Jean-Luc? Het avondeten is klaar! Is het de stem van Beverly Crusher? Die van Laris? Iemand die we niet kennen? Het wordt niet duidelijk gemaakt. Maar het stond gepland dat Sunny de regels op zou nemen".



"Jean-Luc geeft gehoor aan de oproep van zijn vrouw, draait zich om, zegt tegen zijn hond: ‘Kom op, jongen,’ en gaat naar binnen. De schemering gaat over in de nacht en Picard verdwijnt in de geschiedenis".

Film?


De scène werd uiteindelijk geschrapt omdat hij volgens de studio te duur en onnodig was. Stewart geeft echter ook aan dat hij er bij Paramount voorzichtig op aandringt om hen een Picard-film te laten maken, geregisseerd door Jonathan Frakes. Wie weet hoeven we dus helemaal nog geen afscheid te nemen van Picard.



Bekijk Star Trek: Picard op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen