search
HBO zet vaart achter déze hitseries zodat je ze weer snel kunt zien
Series / Nieuws

HBO zet vaart achter déze hitseries zodat je ze weer snel kunt zien

Nu de schrijversstaking er in elk geval op zit, kunnen er scenario's geschreven worden voor deze HBO-hitseries.

De acteursvakbond SAG-AFTRA is weliswaar nog aan het staken, maar zit vanaf maandag 2 oktober weer om de tafel met de AMPTP. Het feit dat de schrijvers weer aan de slag kunnen is echter een grote opluchting voor HBO.

De knaller House of the Dragon liep geen vertraging op door de staking. Voor The Last of Us, Euphoria en The White Lotus stonden de zaken er beduidend minder rooskleurig voor.

Andere vakbond


Variety berichtte dat seizoen 2 van House of the Dragon in de zomer van 2024 wordt verwacht. Onlangs zijn hiervoor de opnames afgerond. Alle scenario's waren destijds helemaal af dus de schrijversstaking leverde geen nadelen op. Daarnaast viel de serie onder de Britse acteursvakbond Equity, waardoor de productie gewoon door kon gaan.

Volledig stilgelegd


The Last of Us, Euphoria en The White Lotus lagen echter volledig stil, en zolang de staking gaande was bleef dit ook zo. Nu de WGA tot overeenstemming is gekomen betekent het dat er weer geschreven mag worden voor deze populaire series.

Het begin van de opnames hangt uiteraard af van de acteursstaking, maar in principe zou je gewoon kunnen filmen wanneer deze ten einde komt. Het streaming-platform is van plan hier vaart achter te zetten zodat we de drie laatstgenoemde series eind 2024 dan wel begin 2025 te zien krijgen.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen