De tijdlijn van 'The Walking Dead: Daryl Dixon' is één groot zooitje

De leeftijden in 'The Waling Dead: Daryl Dixon' kloppen voor geen meter.

Nina Beerendonk, 03-10-2023 13:21

Het The Walking Dead-universum blijft zich uitbreiden met talloze spin-offs na het einde van de originele serie. Er was hierbij te verwachten dat er vragen zouden ontstaan bij fans, vanwege de uitgestrekte tijdlijn. En het lijkt er nu inderdaad op dat de nieuwste spin-off Daryl Dixon een plotgat heeft gecreëerd.
Op Reddit brachten fans een specifiek probleem met de leeftijd van Laurent in de Daryl Dixon-serie naar voren. Laurent Carriere is een centraal personage in de spin-off. Hij wordt beschreven als een 11-jarige jongen die werd geboren net toen de apocalyps begon.

Begin van de apocalyps

Laurent groeide op in een abdij, afgeschermd van de chaos van de buitenwereld door nonnen. Zijn geboortedatum wordt vermeld als 28 augustus 2010, en zijn moeder stierf op tragische wijze tijdens de bevalling als gevolg van een zombiebeet. De leeftijd van het personage en de tijdlijn van de serie leveren nogal wat verwarring op.

De serie bevestigde dat er ongeveer 13 jaar zijn verstreken sinds het begin van de zombie-apocalyps tot de finale van The Walking Dead. Deze onthulling kwam tijdens de aflevering over het oorsprongsverhaal van Negan in seizoen 10 van de serie.

Leeftijd

Er waren verschillende tijdsprongen die gedurende de serie hebben plaatsgevonden. De belangrijkste tijdsprong vond plaats in seizoen 9, waarin zes jaar vooruit werd geschoten. Fans vragen zich nu af hoe Laurent 11 of 12 jaar oud zou kunnen zijn als hij aan het begin van de apocalyps werd geboren.


Gezien het feit dat The Walking Dead 13 jaar na de apocalyps eindigde en de Daryl Dixon-serie daarna plaatsvindt, klopt dit niet helemaal. Het lijkt erop dat er een kleine inconsistentie zit in de leeftijd van Laurent.

Klein verschil

Als hij werd geboren aan het begin van de apocalyps en The Walking Dead 13 jaar na het begin van de apocalyps eindigde, zou Laurent 13 jaar oud moeten zijn, niet 11 of 12. Niet een heel groot verschil, maar toch merkwaardig.


Uiteindelijk is een verwarrende tijdlijn natuurlijk niks nieuws voor The Walking Dead. De Daryl Dixon-spin-off is momenteel nog niet in Nederland te bekijken.
Lees meer over: The Walking Dead, Daryl Dixon, The Walking Dead Daryl Dixon, Norman Reedus, David Zabel

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in