Deze 'Spider-Man' actrice had bijna de rol van Penny gespeeld in 'The Big Bang Theory'

Marisa Tomei greep maar net naast de rol van Penny in 'The Big Bang Theory'.

Bas de Kramer, 03-10-2023 12:41

We kunnen ons niet voorstellen dat de rollen van sommige personages in The Big Bang Theory door andere acteurs zouden worden gespeeld. Toch scheelt het in het casting proces vaak maar een haar of iemand anders had een rol kunnen spelen.
Eén van de personages die het meest veranderde tijdens de ontwikkeling van The Big Bang Theory was Penny. Niet alleen werd haar naam van Katie veranderd naar Penny, ook werd de actrice die de rol speelde, Amanda Walsh vervangen en ook het karakter van het personage werd compleet omgegooid.

Agressieve Katie

Het publiek dat de pilot bekeek, vond de agressieve houding van Katie tegen de nerds niet leuk. Toen werd besloten om haar persoonlijkheid te verzachten. Zo werd Penny geboren. Vriendelijk en vrolijk veroverde ze snel de harten van de kijkers, allemaal dankzij de briljante vertolking van Kaley Cuoco.

Een MCU-ster was echter bijna gecast als Penny, het gaat hierbij om Marisa Tomei, beter bekend bij het grote publiek als tante May van Peter Parker in de recente Spider-Man-films.

Auditie met Parsons

Tomei was zo'n sterke kanshebber dat Jim Parsons, die Sheldon Cooper in de show speelde, daadwerkelijk een auditie met haar deed. De acteur herinnerde zich de gebeurtenissen van die dag in een interview met Jessica Radloff, dat later werd opgenomen in het boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series.


"Ik had de rol van Sheldon al een tijdje voordat alles was geregeld. Ik las het script samen met Marisa Tomei. Ik herinner me dat ik na afloop naar de snackruimte ging en tegen Ken en Nikki zei: 'Ik ben nog nooit bij iemand anders' auditie geweest!' En zij zeiden: 'Nou, ze was eigenlijk meer jou aan het auditeren'" deelde Parsons.

Penny

Het had dus weinig gescheeld of Tomei was de geschiedenis ingegaan als Penny en niet Kaley Cuoco.


Je kan The Big Bang Theory streamen op HBO Max


Lees meer over: kaley cuoco, the big bang theory, johnny Galecki, hbo max, raj, priya, sheldon cooper, jim parsons

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in