Recensie Netflix-serie 'Henry Danger' seizoen 2

Recensie Netflix-serie 'Henry Danger' seizoen 2

Laten we kauwgom kauwen, bellen blazen en misdaad bestrijden! Vermakelijke jeugdserie vol flauwe, maar geniale grappen.

Pascale van Wijk, 03-10-2023 12:04

Regie: Steve Hoefer, Adam Weissman, Russ Reinsel, e.a. | Cast: Jace Norman (Henry Hart/Kid Danger), Cooper Barnes (Ray Manchester/Captain Man), Riele Downs (Charlotte Page), Sean Ryan Fox (Jasper Dunlop), Ella Anderson (Piper Hart), e.a. | Afleveringen: 19 | Speelduur: 22-24 minuten | Jaar: 2015
In Henry Danger volgen we tiener Henry die een bijbaantje heeft als Kid Danger, de sidekick van de plaatselijke superheld Captain Man. Door op een speciale kauwgom te kauwen en een bel te blazen, veranderen ze in superhelden, geheel in superheldenkostuum en masker. Samen bestrijden ze het kwaad in het kleine stadje Swellview, van agressieve omaatjes en jaloerse tieners tot criminelen met hilarische hightechsnufjes.

Henry heeft het maar druk met zijn dubbelleven. Aan de ene kant is hij een normale tiener die moet omgaan met het toch al zware leven op een middelbare school. Daarnaast moet hij zijn identiteit als Kid Danger verborgen houden voor iedereen, ook zijn ouders, zusje en beste vriend. Als smoes gebruikt Henry dat hij een baantje heeft in een winkeltje vol vreemde hebbedingetjes, maar eigenlijk is het een geheim ondergronds hoofdkwartier.

Het tweede seizoen gaat verder waar het eerste ophield. Enkele oude bekenden komen langs, maar ook nieuwe criminelen proberen Captain en Kid krijgen te verslaan. Opnieuw dreigt de identiteit van de twee helden openbaar te worden gemaakt. Elke aflevering staat op zichzelf, maar er is wel een overkoepelende verhaallijn die zich gedurende het seizoen ontwikkelt.

Logica en realiteit doen niet ter zake. Hoezo is Henry niet herkenbaar wanneer hij als Kid Danger alleen maar een klein masker op heeft? En hoe komt het dat misdaden alleen gebeuren als Henry vrij is van school? Het is een jeugdserie en daarin kan alles, zelfs superschurken die hun timing perfect afstemmen op het schoolschema. Laat duidelijk zijn dat Henry Danger het niet moet hebben van een briljant plot, maar afwisselend en origineel is de serie wel.

Ook is er volop sarcasme, zelfspot en grappen waarin de vierde muur verdwijnt. De oneliners vliegen je om de oren, terwijl de ene lachband na de andere wordt opgestart. De buurvrouw neerzappen omdat ze op het verkeerde moment aanbelt kan uiteraard niet, maar is wel grappig. Criminelen met een koekenpan op het hoofd slaan, een flauwe klassieker, maar deze serie kan het hebben. Voor de volwassenen die meekijken zit er af en toe ook een grapje in verstopt.

Ook in het tweede seizoen zijn de personages goed uitgewerkt en vertolkt door de veelal jonge acteurs, zoals het irritante maar slimme zusje dat overal en altijd opduikt. Haar temperament en de realistische broer-zusrelatie zorgen voor komische situaties. Of de ietwat onhandige en niet zo slimme beste vriend die een onmisbare hulp blijkt te zijn voor Henry, wat voor een onverwachte wending zorgt in de laatste aflevering.

★★★★☆

Henry Danger is te zien bij Netflix.


Lees meer over: recensie, Henry Danger, Netflix, jeugdserie, komedie, Kid Danger, Captain Man, superhelden, sidekick, schoolleven, highschool, Jace Norman, Cooper Barnes, Riele Downs

Populair nieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in