search

Pascale van Wijk

Recensent

Schrijft voor serietotaal sinds 17 september 2023

Pascale van Wijk

Bio

Pascale van Wijk is een freelance tekstschrijver en heeft een eigen creatief bedrijf. Voor SerieTotaal schrijft Pascale in vrijwel elk genre, maar vooral misdaadseries.

De liefde voor film en tv-series zit er bij Pascale al van jongs af aan in. Het moment weet ze nog precies, in de bioscoop als klein meisje vol verwondering kijkend naar de film Jurassic Park. Na afloop wilde ze alles over die film weten, hoe het werd gemaakt, de special effects tot de regisseur. De jaren erna begon Pascale krantenknipsels te bewaren en recensies uit weekbladen te knippen van films en series die ze interessant vond. De verzameling plakboeken werd uiteindelijk een boekenplankje vol. Later is Pascale Film- en Televisiewetenschap gaan studeren en kon ze haar fascinatie voor film- en tv analyse kwijt.

Een greep uit de series die ze vroeger verslond zijn o.a. Blossom, Buffy the Vampire Slayer en Gilmore Girls. Tegenwoordig zijn series in het genre fantasy en bloedstollende actie meer favoriet en een goede (Britse) misdaadserie kan ze ook zeker waarderen.


Pascale heeft 16 artikelen geschreven.

Laatste artikelen