'House of the Dragon' komt er weer aan, gaan we Carice van Houten opnieuw zien schitteren als 'Melisandre'?

Onze eigen Carice van Houten zou graag haar opwachting maken in 'House of the Dragon'.

Bas de Kramer, 04-10-2023 13:36

Er gaan op social media nog altijd de nodige stemmen op om een bijzonder karakter uit Game of Thrones een rol te geven in prequel House of the Dragon. Het gaat hierbij om onze 'eigen' Carice van Houten in haar rol van Melisandre.
Melisandre, de Rode Priesteres, heeft natuurlijk een belangrijke rol gespeeld in Game of Thrones. Met haar vermogen om visioenen te zien en wonderen te verrichten, heeft ze een cruciale rol gespeeld in de strijd om de IJzeren Troon. Haar verhaal kwam tot een bevredigend einde toen ze haar ultieme doel bereikte: het redden van Jon Snow en het verslaan van de Night King.

Hoe oud is ze?

In Game of Thrones blijkt dat Melisandre, ondanks haar jonge verschijning, al heel oud is. Hoe oud precies? Dat blijft wat onduidelijk. Carice van Houten vertelde in een interview eens dat ze veel ouder dan 100 was. David Benioff, showrunner, gaf aan dat ze meerdere eeuwen oud is. Acteur Oliver Ford Davies, die Maester Cressen speelde, gaf aan begrepen te hebben dat Melisandre 400 jaar oud zou zijn.

House of the Dragon speelt zich ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en in zoverre zou een rol voor Van Houten in House of the Dragon inderdaad best mogelijk zijn.

Carice

Carice Van Houten heeft er zelf ook al op gehint dat ze zou kunnen terugkeren. Enige tijd geleden plaatste Van Houten een fanverhaal op Instagram waarin ze smeekte om haar terugkeer en iedereen eraan herinnerde dat het personage naar verluidt meer dan 400 jaar oud was, dus het zou zeker mogelijk zijn.
Why don’t we want her to make a cameo?
by u/sceletons in HouseOfTheDragonKijk Game of Thrones op HBO Max.


Lees meer over: game of thrones, sam tarly, jon snow, john bradley, david benioff, daenerys, emilia clarke, jack gleeson, maisie williams, arya stark, ed skrein, michiel huisman, carice van houten, melisandre

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in