search
Wie is eigenlijk de hoofpersoon van 'Stranger Things'?
Series / Nieuws

Wie is eigenlijk de hoofpersoon van 'Stranger Things'?

Het antwoord is niet wat je in eerste instantie zou denken...

Het vijfde seizoen van Stranger Things komt steeds dichterbij. Hoewel het laatste hoofdstuk nog veel uit te leggen heeft, is er een andere vraag waar fans ook graag een antwoord op zouden willen hebben: wie is eigenlijk de hoofdpersoon in de serie?

Hoewel de serie zich altijd op meerdere personages heeft gefocust, waren het Mike en Eleven die altijd net wat meer schermtijd en diepere verhaallijnen leken te hebben. Maar het lijkt erop dat seizoen 5 daar verandering in gaat brengen.

Eleven?


Fans zijn gewend geraakt aan het idee dat Eleven het belangrijkste personage in de serie is. Dat is ook alleen maar logisch, aangezien ze al zo lang in de schijnwerpers staat. Maar haar connectie met The Upside Down is niet uniek.

Een van de eerste mensen die deze donkere dimensie betrad, was eigenlijk Will Byers. Hij is degene die is gekoppeld aan zowel de Mind Flayer als Vecna. En fans denken dat dit geen toeval is, en dat hun connectie zeker van pas zal komen tijdens het laatste gevecht.

Opofferen


Veel fans zijn zelfs bang dat Will misschien zal sterven in het komende seizoen van de serie. En dat is zeker niet onwaarschijnlijk, gezien het einde van seizoen 4. In de laatste aflevering van het afgelopen seizoen confronteerde de Hawkins-bende eindelijk Vecna, maar hij wist op het laatste moment te ontsnappen.Will is gebonden aan The Upside Down, en het lijkt onmogelijk om die verbinding te verbreken. Dus de enige manier waarop hij Vecna kan vernietigen, is door zichzelf op te offeren. En dat is het definitieve bewijs dat Will de hele tijd al de leiding had.

Cliffhanger


Het lijkt erop dat alles wat hij heeft meegemaakt alleen maar bedoeld was om dit climaxmoment te creëren. De cliffhanger van seizoen 4 bewees opnieuw dat zijn connectie met Vecna iets heel belangrijks is.Bekijk Stranger Things op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen