search
'Bridgerton' seizoen 3: alles wat we tot nu toe weten
Series / Nieuws

'Bridgerton' seizoen 3: alles wat we tot nu toe weten

Het lijkt erop dat fans van 'Bridgerton' nog even geduld moeten hebben...

Fans van Bridgerton zitten inmiddels al een hele tijd te wachten op seizoen 3. Een releasedatum is nog niet onthuld, maar gelukkig weten we al wel een aantal andere details. Hier lees je alles wat er momenteel bekend is over het derde seizoen.

Na het verhaal van Daphne en Simon in seizoen 1 en het verhaal van Anthony en Kate in seizoen 2, is het in het nieuwe seizoen tijd om te focussen op een nieuw lid van de Bridgerton-familie. Dit keer draait het seizoen om het langverwachte liefdesverhaal van Colin Bridgerton en Penelope Featherington.

Het verhaal


Hoewel de serie eerst de volgorde van de boeken volgde, wordt daar nu van afgeweken. Eigenlijk zouden we namelijk eerst het verhaal van Benedict Bridgerton zien, maar de makers hebben besloten het verhaal van Colin en Penelope voorrang te geven.

Penelope besluit dat ze op zoek moet gaan naar een echtgenoot, zodat ze haar moeders huis kan verlaten en haar dubbelleven als Lady Whistledown kan voortzetten. Ze heeft alleen niet zoveel zelfvertrouwen. Colin, die haar aanwezigheid mist, besluit aan te bieden om haar te helpen met het vinden van een man.

Cast


De rollen van Penelope en Colin worden, net als in de vorige seizoenen, gespeeld door Nicola Coughlan en Luke Newton. Het grootste deel van de Bridgerton-familie zal terugkeren, maar er zijn een aantal uitzonderingen.



Daphne had in seizoen 2 al een veel kleinere rol, maar in seizoen 3 zal zij helemaal niet meer te zien zijn. Ook is de rol van Fransesca Bridgerton opnieuw gecast. In plaats van Ruby Stokes zal actrice Hannah Dodd de rol op zich nemen.

Release


Er is nog verrassend weinig nieuws geweest over het derde seizoen van Bridgerton. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de WGA- en SAG-AFTRA-stakingen. Hoewel de productie van het seizoen naar verluidt min of meer voltooid is, zijn er nog geen onthullingen gedaan over de releasedatum.



Eerst was de verwachting dat de serie in 2023 zou verschijnen, maar gezien er nog niks aan promotiewerk is gedaan lijkt dat onwaarschijnlijk. Een uitgelekt rapport uit augustus suggereerde echter dat de releasedatum van seizoen 3 al op 14 december zou zijn, dus wie weet. Bekijk Bridgerton op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen