search
'Breaking Bad' had eerst een totaal ander einde, maar deze scène veranderde alles

'Breaking Bad' had eerst een totaal ander einde, maar deze scène veranderde alles

Schrijvers Thomas Schnauz en George Mastras onthullen hun oorspronkelijke idee.

Valeria Milić
De legendarische neo-western Breaking Bad heeft, tien jaar na het einde van de serie, nog steeds een horde fans. Gezien de spin-off Better Call Saul en de vervolgfilm El Camino is dit zo gek nog niet, maar weinigen weten dat de serie eerst een heel ander einde had.

Andere kant op gestuurd


Aan SlashFilm onthulden Schnauz en Mastras wat ze in eerste instantie voor ogen hadden: Jesse (Aaron Paul) als de nieuwe drugbaron van Albuequerque. De dood van Drew Sharp (Samuel Webb) stuurde het verhaal echter een andere kant op. Schnauz: "We brainstormen veel en stellen altijd de vraag 'wat als dit gebeurt? wat als dat gebeurt?' Het was logisch om van Jesse de nieuwe meth-koning te maken. Hij is goed in wat hij doet en hij is er trots op".

"In tegenstelling tot Walt kan hij dingen echter niet van zich afzetten. Dus wanneer het jongetje [Drew Sharp] wordt doodgeschoten omdat hij getuige was bij hun treinoverval dan gaat er iets kapot tussen Walt en Jesse. Dus was Jesse als Walts opvolger definitief van de baan," aldus Schnauz.

Eindconflict


Walts (Bryan Cranson) geschiedenis staat uiteraard centraal in de serie, maar Jesse's verhaal is minstens zo belangrijk. Het sociopathische bendelid Todd (Jesse Plemons) schiet de onschuldige Drew dood, en hierdoor gaat Jesse's verhaallijn de kant uit van meer menselijkheid. Walt, aan de andere kant, wordt steeds harder en meedogenlozer. "Deze gebeurtenis was de catalyst voor het eindconflict tussen Walt en Jesse, waardoor we tot het uiteindelijke slot van de serie kwamen," aldus co-schrijver Mastras.

Breaking Bad kun je streamen op Netflix.
Aanbevolen artikelen