search
Alles over de onvermijdelijke dood van dit geliefde 'The Walking Dead'-personage
Series / Nieuws

Alles over de onvermijdelijke dood van dit geliefde 'The Walking Dead'-personage

De makers hielden zich over het algemeen aan de strips, maar dit was een gruwelijke invulling.

Tot op de dag van vandaag is Glenns (Steven Yeun) afgrijselijke dood een zere plek voor vele fans. Hoewel uit de strips al duidelijk bleek dat Glenns dood onvermijdelijk was, vonden velen dat de serie er een extra lading sadisme aan gaf.

In een interview met EW maakte Robert Kirkman, de maker van de strips, duidelijk dat de impact van Glenns dood op het verhaal enorm was. De dood van Ricks vriend was natuurlijk van cruciale invloed op hemzelf, maar ook op Maggie (Lauren Cohan) en zelfs op Negan (Jeffrey Dean Morgan).

Vastbeslotener


Het feit dat hij zijn beste vriend en vertrouweling verloor maakte Rick vastbeslotener. Het dreef hem om zijn eigen groep vrij te vechten van de verknipte Negan en zijn Saviors. Maggie werd op een subtielere manier beïnvloed door het verlies van Glenn. Het effect op haar was dat zij meer gedreven werd om een betere wereld op te bouwen.

Verandering carrière


Tot slot was de gebeurtenis cruciaal in Negans ontwikkeling. Vanaf dat moment werd Negan alom gezien als een soort psychopaat die niemand vertrouwde. Ook werd zijn rol in de serie een stuk belangrijker en herdefinieerde Jeffrey Dean Morgans carrière. Tegen Insider zei Morgan hierover het volgende: "De scène veranderde letterlijk mijn leven, op ontzettend veel manieren. En ik hoor het nog steeds. Veel mensen vertellen me nog steeds dat Glenn hun favoriete personage was".

Kijk The Walking Dead in zijn geheel op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen