'Goosebumps' op Disney+: elke aflevering een nieuw griezelverhaal

De populaire boekenreeks krijgt opnieuw gestalte in een gloednieuwe serie op Disney+.

Glenn Walsh, 09-10-2023 08:38

Halloween staat voor de deur en dat betekent voor streamingdiensten een flinke line-up aan griezelige en spannende series. Disney+ komt deze week met de eerste vijf afleveringen van de nieuwe serie Goosebumps.
De horrorverhalen van schrijver R.L. Stine joeg een hele generatie in de jaren 90 de stuipen op het lijf. Oorspronkelijk uitgegeven als boekenreeks, volgden er al snel een tv-serie en een aantal films. Nu is het tijd voor een nieuwe incarnatie.

Nieuw leven ingeblazen

In de nieuwe 10-delige serie worden de engste verhalen uit de collectie nieuw leven ingeblazen en allemaal verbonden met een groter mysterie. Elke aflevering is geïnspireerd op de verhalen van Stine.

Maar het draait niet alleen om cheesy spookverhalen, zegt uitvoerend producent Pavun Shetty: "Deze vijf kinderen hebben te maken met echte, identificeerbare problemen, en we volgen ook hun ouders, die te maken hebben met echte problemen waarmee volwassenen worden geconfronteerd."

Tienerdramatiek en mysterie

Vijf tieners staan ​​ieder oog in oog met een van Stine's iconische angsten voordat ze beseffen dat ze allemaal dezelfde strijd voeren. In het eerste uur maakt Isaiah wat foto's met een spookachtige Polaroid-camera die een glimp biedt van een sombere toekomst.


Heeft het allemaal te maken met een tragedie die 30 jaar geleden plaatsvond? Ontdek het vanaf aankomende vrijdag de 13e in Goosebumps op Disney+.
Lees meer over: Goosebumps, RL Stine, Pavun Shetty, Disney, Disney Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Domper voor geliefde
scifi-serie

Domper voor geliefde scifi-serie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader