search
'Loki' op Disney+: de indrukwekkende transformatie van superschurk naar superheld
Series / Nieuws

'Loki' op Disney+: de indrukwekkende transformatie van superschurk naar superheld

Het is een rol die inmiddels al 12 jaar gespeeld wordt, dus moet die wel ontwikkeld worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige week ging het tweede seizoen van Marvel's hitserie Loki in première op Disney+, en als er iemand een karakterontwikkeling heeft ondergaan is het wel die van het hoofdpersonage.

Door de jaren heen heeft de losbandige broer van Thor een transformatie ondergaan door zijn lot te aanschouwen en uiteindelijk het heldendom te omarmen, wat een reis vol hoogte- en dieptepunten markeert.

Logische verandering


In een interview vertelt Loki-producent Eric Martin hoe de gebeurtenissen uit het oeuvre van Thor en Loki en vooral het baanbrekende eerste seizoen van de serie impact hebben gehad op het personage. Hij vertelt:

"Seizoen 1, en vooral aflevering 1, heeft zijn brein door elkaar geschud. Aan het einde daarvan ziet hij zijn eigen dood. Hij realiseert zich zelfs dat de infinity stones nutteloos zijn op dit nieuwe niveau van dingen. Dus moest hij zich volledig resetten en erachter komen wie hij was."

Nieuwe gezichten


Een spannende toevoeging aan de cast van Loki dit seizoen is Ke Huy Quan. Als de geniale ingenieur O.B., wordt hem toegeschreven dat hij de ingewikkelde machines en technologie heeft ontwikkeld die de TVA aandrijven.



Kijk elke week een nieuwe aflevering van Loki op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen