search
Volop bronnen voor nieuwe series: de perfecte scifi-boeken voor tv-adaptatie

Volop bronnen voor nieuwe series: de perfecte scifi-boeken voor tv-adaptatie

Er is nog genoeg materiaal voor een vracht nieuwe sciencefictionseries.

Nienke Sterken
Veel succesvolle tv-series van de afgelopen jaren zijn gebaseerd op sciencefictionboeken. We zagen onder andere The Expanse, The Man in the High Castle en The Handmaid's Tale.

Er staat ons nog veel te wachten op sciencefictiongebied. Denk bijvoorbeeld aan de aankomende Dune-spin-off en de Blade Runner-serie die in ontwikkeling is. Toch zijn er nog veel andere boeken die ook een goede serie zouden opleveren.

1984


De klassieker van George Orwell is eerder al eens verfilmd als serie, in 1954. Die versie is echter behoorlijk verouderd, en leek meer een gefilmd toneelstuk. Een nieuwe verfilming als serie zou de roman meer recht doen.

Dat geldt ook voor World War Z van Max Brooks. De verfilming met Brad Pitt was succesvol, maar had weinig gemeen met het boek. Het verhaal volgt een journalist die een verslag samenstelt van een zombie-apocalyps uit het verleden. Dat format zou beter werken als serie dan als film.

Rendezvous With Rama


Rama is een van de bekendste boeken van een van de bekendste sciencefictionschrijvers ooit: Arthur C. Clarke. De productiemaatschappij van Morgan Freeman probeert al jaren het boek te verfilmen. Zowel David Fincher als Denis Villeneuve zijn genoemd voor de regie.

Aanbevolen artikelen