search
Sylvie uit 'Loki': Meer dan enkel een vrouwelijke versie van Loki, ze is geïnspireerd op Thor's liefde
Series / Nieuws

Sylvie uit 'Loki': Meer dan enkel een vrouwelijke versie van Loki, ze is geïnspireerd op Thor's liefde

Sylvie moet de vrouwelijke versie zijn van Loki, maar dat is ze stiekem helemaal niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 van Loki is een grote traktatie voor elke Marvel-fan. We worden eindelijk herenigd met Loki, Mobius en Sylvie. Sylvie moet de vrouwelijke versie zijn van Loki, maar is eigenlijk geïnspireerd door een totaal ander Marvel-personage.

Het is de bedoeling dat Sylvie een alternatieve versie zou zijn van Loki, maar de twee verschillen best wel. En nee, dan hebben we het niet over hun geslacht.

Op wie is Sylvie geïnspireerd?


Op Reddit werd de vraag gesteld: is Sylvie bedoeld als de MCU-versie van Enchantress? Het antwoord is kort en simpel: Ja.

Enchantress uit de stripboeken heet eigenlijk Amora en is een Asgardiaanse tovenares die bekend staat om haar schoonheid en verleidelijke magie. Ze probeert vaak Thor’s hart te winnen, als bondgenoot of als vijand.

Nog complexer


Sylvie uit Loki is specifiek geïnspireerd op de Sylvie Lushton-versie van Enchantress. Deze Lushton-Sylvie was een normaal meisje, totdat ze ontdekte dat ze magische krachten had.



In Loki seizoen 1 worden de krachten van Sylvie zelfs een "betovering" genoemd. De Engelse benaming hiervoor is "enchantment", wat wel heel erg lijkt op Enchantress.

Te zien op Disney+


Stream Loki op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen