search
'Suits' bevestigt: beste vrouwelijke personage zou eigenlijk een man zijn
Series / Nieuws

'Suits' bevestigt: beste vrouwelijke personage zou eigenlijk een man zijn

Maker Aaron Korsh wilde geen vrouwelijk personage, maar de actrice heeft hem overgehaald.

Suits is misschien wel het beste juridisch drama en dat komt gedeeltelijk door de onverwachte plotwendingen, maar toch het meeste door de sterke personages. Het belangrijkste personage zou eerst echter helemaal anders zijn.

Bijna elk vrouwelijk personage wordt in Suits gerespecteerd en afgebeeld als een slimme en goede leider. Van Donna (Sarah Rafferty) tot Rachel (Meghan Markle); iedere vrouw is krachtig en verdient haar plek in zowel de serie als de juridische wereld.

Deze vrouw was oorspronkelijk een man


We zijn zo aan deze krachtige vrouwen gewend dat het moeilijk is om te bedenken dat één van hen eigenlijk een man was: Jessica Pearson (Gina Torres) zou helemaal geen vrouw zijn.

De maker van de serie Aaron Korsh wilde eerst een serie over investeringsbankiers schrijven en vond dat een mannelijke leider beter zou zijn. Toen Suits uiteindelijk een juridisch drama werd, veranderde dit idee niet.

Toch een vrouw


Toen het netwerk suggereerde dat een vrouw als hoofd van het bedrijf een goed idee kon zijn, was Korsh het hier niet mee eens. De getalenteerde Gina Torres was al op hun radar, maar Korsh dacht dat ze te jong zou zijn. Toen de auditie deed viel echter alles op zijn plek, met het originele script.Suits is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen