search

Ons nieuws van donderdag 12 oktober 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Lessons in Chemistry'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Lessons in Chemistry'

Brengt goed over hoe het gevoeld moet hebben om een vrouw te zijn in de jaren vijftig, maar vertelt tegelijkertijd een onderhoudend verhaal.

Regie: Sarah Adina Smith | Cast: Brie Larson (Elizabeth Zott), Aja Naomi King (Harriet Sloan), Kevin Sussman (Walter), Lewis Pullman (Calvin), Alice Halsey (Mad), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 42-51 minuten | Jaar: 2023

Nog niet heel lang geleden werden vrouwen gezien als minderwaardige mensen. Het lot van vrouwen die zestig jaar geleden leefden is al vaker verkend. Vooral Mad Men bracht in het eerste seizoen goed over dat van deze leeghoofdige kippetjes niet veel meer werd verwacht dan dat ze het huishouden op zich namen en verder geen ambities koesterden. Lessons in Chemistry laat dat ook treffend zien, maar helaas is dit toch weer zo'n serie waarin uiteindelijk de focus op een man ligt.

Elizabeth is een briljante wetenschapper, maar als vrouw mag ze eind jaren vijftig in het laboratorium niet veel meer doen dan voor de mannen spullen klaarzetten en opruimen, en koffiezetten. Een collega merkt haar op en dwingt af dat zij hem helpt met zijn onderzoek. Elizabeth is ook zeer begaafd in de keuken en de opening van de serie verklapt dat zij uiteindelijk haar eigen kookprogramma zal krijgen.

De eerste minuut maakt het direct duidelijk: Lessons in Chemistry wil kwaliteitsdrama zijn. Serieus geschreven en geacteerd, hoge production value en een maatschappelijk thema. Met Brie Larson in de hoofdrol kan dit haast niet verkeerd uitpakken en dat gebeurt gelukkig ook niet. De vijf sterren haalt de serie zeker niet, maar slecht is anders. Apple TV+ heeft er weer een prima serie bij.

Dat de topscore niet wordt gehaald heeft meerdere redenen. Met stip bovenaan staat de opening van de derde aflevering, waarin een eerder door Elizabeth in huis gehaalde straathond zijn eigen sequentie krijgt waarin we zijn achtergrondverhaal zien en hij ons vertelt hoe hij zich momenteel voelt. Ja, deze hond heeft een eigen doodserieuze monoloog. Een acteur die klinkt als een begrafenisondernemer verwoordt de gedachten van dit huisdier, dat kennelijk meer zelfbewustzijn en redenatie bezit dan menig mens. Te belachelijk voor woorden.

De introductie die verklapt dat Elizabeth een televisiekok zal worden voelt als een verplicht nummertje. Daarnaast was het een leuke verrassing geweest om te ontdekken dat haar pad daarheen leidde in plaats van dit al van tevoren te weten. Het doet af aan de spanning van haar wankele positie in het laboratorium; er is nu de voorkennis dat ze uiteindelijk met zekerheid de laan uit wordt gestuurd.

Een andere misser is dat deze serie, die laat zien hoe intelligent en getalenteerd sommige vrouwen altijd al zijn geweest, zoveel aandacht geeft aan het belang van een mannelijk personage. Het is voor het verhaal absoluut nodig om te laten zien dat de gereserveerde en sociaal onhandige Elizabeth zich leert te begeven in de maatschappij, maar dat moest kennelijk via een romance.

Verliefd zijn is een ding, maar in dit geval is de man vrijwel de enige drijfveer achter alle vooruitgang die Elizabeth op sociaal en professioneel vlak boekt. Dat zij zijn onderzoek bevordert krijgt heel wat minder aandacht. Gelukkig staat daar tegenover dat in de hoofdrol Larson de zelfstandigheid van Elizabeth consistent in stand houdt.

In de eerste aflevering speelt ze haar misschien iets te stereotiep autistisch. Ze lijkt een soort Sheldon Cooper, maar dan niet grappig: geen enkele gezichtsuitdrukking en nul begrip voor bepaalde handelingen van andere mensen. Misschien een verkeerde keuze, misschien bewust gedaan zodat haar latere kleine uitdrukkingen wat sterker overkomen.

Wel geniaal is dat Elizabeth letterlijk niet begrijpt waarom mannen zo moeilijk doen over vrouwen en daarom dus zonder terughoudendheid haar ding doet. Dat mannelijke leidinggevenden haar vervolgens tegenwerken vergroot de onzinnigheid van hun handelen. Meer dan ooit voelt het te zot voor woorden dat vrouwen relatief kortgeleden nog zo werden behandeld.

In de uitvoering is Lessons in Chemistry typisch Apple TV+: kosten nog moeite bespaard om alles correct, kwalitatief en overtuigend te laten ogen. Nergens laat de productie een steekje vallen; alles is op en top jaren vijftig en zestig. Niet alleen Larsons acteren is top, ook andere belangrijke rollen worden sterk neergezet. Er verschijnt op den duur zelfs een kind en ook voor die meid liggen vast nog veel acteerklussen in het verschiet. Omdat dit een boekverfilming betreft wordt het verhaal afgerond en hopelijk blijft het daarbij. Elizabeth heeft een mooie bestemming bereikt, een volgende uitdaging zou geforceerd aanvoelen.

★★★☆☆

Lessons in Chemistry is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser 'Orphan Black: Echoes': zoektocht 'Jessica Jones'-ster naar verborgen verleden
Series / Trailer

Eerste teaser 'Orphan Black: Echoes': zoektocht 'Jessica Jones'-ster naar verborgen verleden

De langverwachte spin-off van de scifi-hit 'Orphan Black' toont zoektocht naar identiteit.

Na lang wachten is de eerste trailer van Orphan Black: Echoes eindelijk online te zien. Het eerste seizoen heeft tien afleveringen en de hoofdrol wordt gespeeld door Krysten Ritter, bekend van Jessica Jones en Breaking Bad.

Eerder gaf Orphan Black-producent John Fawcett al aan dat de spin-off een eigen verhaal heeft. Wel zal het thema van klonen ook nu een belangrijke rol spelen.

Identiteit onthullen


Het verhaal gaat over een groep vrouwen die elkaars pad kruisen op zoek naar het raadsel van hun identiteit. De trailer toont Ritter als Lucy, een jonge vrouw met geheugenverlies. Zij lijkt onder behandeling bij een arts, gespeeld door Keeley Hawes.

Lucy heeft last van angstaanjagende flashbacks, en ze vermoedt dat haar achtergrondgeschiedenis de nodige lugubere elementen bevat. Zij is dus vastbesloten om de waarheid te achterhalen.

Orphan Black: Echoes wordt in de loop van 2024 verwacht op het Amerikaanse AMC+. Het is momenteel nog niet bekend of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Fall of the House of Usher'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Fall of the House of Usher'

Wederom niet de horror die Netflix belooft, maar evengoed een sterke serie.

Regie: Mike Flanagan, Michael Fimognari | Cast: Carla Gugino (Verna), Bruce Greenwood (Roderick Usher), Mary McDonnell (Madeline Usher), Henry Thomas (Frederick Usher), T'Nia Miller (Victorine), Rahul Kohli (Leo Usher), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 56-76 minuten | Jaar: 2023

Sommige filmmakers lijken een band te hebben met acteurs waar ze mee samenwerken. Neem Martin Scorsese en Robert DeNiro of Tim Burton en Johnny Depp. Maar dan zijn er ook nog televisiemakers die helemaal doorslaan. In series van Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story) hebben kijkers de afgelopen tien jaar steeds dezelfde gezichten voorbij zien komen. Inmiddels heeft ook Mike Flanagan een flinke club om zich heen verzameld. Begrijpelijk, want hij biedt ze goede scripts met genoeg uitdagingen.

De familie Usher heeft een enorme rijkdom vergaard, maar staat vooral bekend om hun grote misdaden waar zij keer op keer mee wegkomt. Totdat op een dag de zes kinderen van Roderick Usher in korte tijd een voor een om het leven komen in bloederige ongelukken. Roderick nodigt zijn justitiële tegenstander uit om alles op te biechten, want hij weet dondersgoed wie het op hem gemunt heeft.

Nadat Mike Flanagan met zijn eerdere Netflix-series boeken verfilmde van Shirley Jackson en Henry James, kiest hij voor zijn nieuwe een werk van het negentiende-eeuwse horroricoon Edgar Allen Poe. Hij verfilmt het uitermate losjes, met weinig meer dan de titel en een klein deel van het thema. De serie als geheel is echter doorspekt met de geest van Poe via vele verwijzingen naar ander werk van hem. Zoals dat van Flanagan wel te verwachten valt is dat ook met veel liefde gedaan.

Waar gaat de serie dan wel over? De terecht populaire trend van schaamteloze rijkelui die genadeloos ten onder gaan. Want het hebben van een bankrekening die onnodig hoog is en genoeg macht bezitten om onschendbaar te zijn is al lange tijd geen fictie meer. Alle multimiljardairs op aarde kunnen meerdere soorten ellende uit de wereld helpen en nog steeds bakken met geld overhouden, maar ze doen het niet. De uitzonderingen, zoals Bill Gates, kunnen rekenen op een hoop samenzweringstheorieën die ze in kwaad daglicht zetten.

Voor The Fall of the House of Usher is het onbegrijpelijk dat Netflix het weer verkoopt als horror, terwijl er slechts af en toe wat elementen van het genre in zitten. Dat dit gebeurde bij Flanagans vorige twee series was misschien omdat beide aan de saaie kant waren, maar zijn nieuwste is dat absoluut niet.

Dit is meer een mysterie met wat bevredigende wraak erin. De personages zijn uiteenlopend en herkenbaar, het drama omzeilt de soapachtige clichés. Het enige kleine minpunt is dat het een-lijk-per-aflevering-ritme een beetje flauw is; dit maakt de serie voorspelbaar en zorgt voor een gevoel van afwachten tot het uitgelichte personage het lootje legt.

En daarin zit 'm de horror: het zijn behoorlijk gruwelijke sterfscènes. Maar niet ordinair en al helemaal niet gericht op effectbejag. Nee, de dood van de Ushers is altijd het gevolg van hun eigen gedrag en indirect dat van hun vader. De uitgestelde consequenties hebben kracht opgebouwd en doen een fikse inhaalslag. En om de kijker eraan te herinneren dat dit fictie is en er niet al te hard gejuicht hoort te worden bij het aanschouwen van iemands dood, is het een tafereel zo pijnlijk dat er toch een vleugje medeleven is.

Genoeg te doen dus voor de acteurs. Flanagan rekruteert de cast uit zijn eigen eerdere werken: Doctor Sleep, The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en The Midnight Club. Geen van acteurs speelt een rol die lijkt op wat ze eerder voor Flanagan hebben gedaan, zeker niet zijn grootste muze Carla Gugino. Zij is een kameleon en mag zich hier helemaal uitleven. Wanneer duidelijk wordt wie haar personage nou echt is, is het duidelijk dat dit bekende figuur nog nooit eerder op deze manier is vertolkt.

Maar Flanagan heeft ook een neus voor waar een camera het beste kan worden neergezet en wat die moet doen. Hij heeft niet elke aflevering geregisseerd, maar is net als bij zijn vorige projecten nou eenmaal de leidinggevende. Het sporadische visuele stuntwerk in zijn series is inmiddels iconisch genoeg om er tussenuit te pikken, zoals het moment waarop Tamerlane Usher in de zesde aflevering haar eigen dood tegemoet ziet komen.

In plaats van een simplistische of prekerige uitwerking van de opvatting dat het nergens voor nodig is dat sommige mensen zo rijk zijn, legt The Fall of House of Usher tenminste uit waarom het zo kwaadaardig is dat er mensen zijn met zo'n uitpuilende bankrekening. En wat hun denk- en werkwijze is, een koelbloedigheid die niets is om trots op te zijn. Fijn dat zo'n belangrijke boodschap wordt verteld middels een serie die lekker bloederig en gewoon goed gemaakt is.

★★★★☆

The Fall of the House of Usher is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suits' bevestigt: beste vrouwelijke personage zou eigenlijk een man zijn
Series / Nieuws

'Suits' bevestigt: beste vrouwelijke personage zou eigenlijk een man zijn

Maker Aaron Korsh wilde geen vrouwelijk personage, maar de actrice heeft hem overgehaald.

Suits is misschien wel het beste juridisch drama en dat komt gedeeltelijk door de onverwachte plotwendingen, maar toch het meeste door de sterke personages. Het belangrijkste personage zou eerst echter helemaal anders zijn.

Bijna elk vrouwelijk personage wordt in Suits gerespecteerd en afgebeeld als een slimme en goede leider. Van Donna (Sarah Rafferty) tot Rachel (Meghan Markle); iedere vrouw is krachtig en verdient haar plek in zowel de serie als de juridische wereld.

Deze vrouw was oorspronkelijk een man


We zijn zo aan deze krachtige vrouwen gewend dat het moeilijk is om te bedenken dat één van hen eigenlijk een man was: Jessica Pearson (Gina Torres) zou helemaal geen vrouw zijn.

De maker van de serie Aaron Korsh wilde eerst een serie over investeringsbankiers schrijven en vond dat een mannelijke leider beter zou zijn. Toen Suits uiteindelijk een juridisch drama werd, veranderde dit idee niet.

Toch een vrouw


Toen het netwerk suggereerde dat een vrouw als hoofd van het bedrijf een goed idee kon zijn, was Korsh het hier niet mee eens. De getalenteerde Gina Torres was al op hun radar, maar Korsh dacht dat ze te jong zou zijn. Toen de auditie deed viel echter alles op zijn plek, met het originele script.Suits is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' hint dat deze personages voor altijd alleen blijven
Series / Nieuws

'Stranger Things' hint dat deze personages voor altijd alleen blijven

Hintte de finale van seizoen 4 dat deze personages voor altijd alleen blijven, of was dit puur toeval?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans zitten gretig te wachten op seizoen 5 van Stranger Things en nu de stakingen voorbij zijn komt het laatste seizoen langzaam maar zeker dichterbij. Het einde voor een paar personages zal alleen misschien niet helemaal geweldig zijn.

Stranger Things werkt heel veel met symboliek en ook de finale van seizoen 4 zit vol met deze speciale hints. In de laatste aflevering komt iedereen weer bij elkaar in een grote reünie.

2 personages blijven alleen


In de laatste scène herenigt Mike zich weer met zijn moeder, Jonathan met Nancy, Dustin met Will en El. Steve en Robin blijven echter helemaal alleen, verborgen op de achtergrond.

Betekent dit dat de twee voorbestemd zijn om alleen te blijven? Helemaal alleen blijven ze natuurlijk niet, want ze hebben elkaar. Toch hadden fans gehoopt dat de twee in een relatie zouden eindigen. Hoewel sommige fans het wel zouden willen; natuurlijk niet met elkaar.

Een tegenargument


Aan de andere kant kan het ook zijn dat de laatste scène alleen over een familiereünie ging. Steve en Robin hebben in seizoen 4 nooit Hawkins verlaten en daarom was er misschien geen reünie nodig voor hen.Stranger Things is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet alleen commercieel: Makers verklaren waarom McDonald's in Loki seizoen 2 zit
Series / Nieuws

Niet alleen commercieel: Makers verklaren waarom McDonald's in Loki seizoen 2 zit

Volgens de makers is de reden niet alleen maar commercieel.

Meer dan twee jaar na de finale van seizoen 1 is Loki terug van weggeweest. In de marketing naar aanloop van het nieuwe seizoen zagen we al dat McDonald's een rol ging spelen in het nieuwe seizoen.

Dat werd meteen bevestigd in de openingsepisode van seizoen 2. Aan het einde van die episode zagen we het personage Sylvie een McDonald's-restaurant bezoeken in de jaren 80.

McDonalds


Het is verleidelijk om te denken dat dat puur om commerciële redenen gebeurde. Volgens Holly Frank van Disney is dat echter niet zo. ''Het voelde natuurlijk dat Sylvie een fijne, kalme plek zocht na de gebeurtenissen van seizoen 1,'' liet ze weten in een interview.

''Ze loopt een McDonald's-restaurant binnen en ziet simpele dingen. Mensen genieten van het eten, mensen die lachen, en dat is waar ze wilde werken. Iemand als Sylvie heeft dat nooit eerder ervaren, en wordt er echt door gegrepen.''

Seizoen 2


De eerste episode van het nieuwe seizoen van Loki is nu te zien op Disney+. Er zullen nog vijf episodes volgen om het seizoen vol te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' seizoen 2 maakt stevige start op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

'Loki' seizoen 2 maakt stevige start op Rotten Tomatoes

'Loki' is een MCU-serie die duidelijk wel in de smaak valt bij het publiek.

De films en series uit Phase 5 van het MCU beleefden niet bepaald een triomftocht. Nadat 25 eerdere producties uit Phase 1 - 3 achter elkaar een verse tomaat opleverden, zakte de waardering vanaf Phase 4. De productie Secret Invasion uit Phase 5 bleek zelfs een flop met 48% publiekswaardering.

Met Loki blijkt het heel anders te zitten, aangezien het publiek op het moment van schrijven een stevige 94% geeft. De goddelijke Loki haalt hiermee duidelijk het Marvel-gemiddelde van Phase 5 omhoog.

Chemie en personages


Het personage van Loki (Tom Hiddleston) is vanaf het allereerste begin al populair geweest. Dit is duidelijk nog steeds het geval. Wat aflevering 1 betreft zijn de kijkers te spreken over de chemie tussen de hoofdrolspelers Tom Hiddleston en Owen Wilson. De toevoeging van OB (Ke Huy Quan) wordt als positief gezien en valt in goede aarde.

De waardering voor de plot wordt eveneens aangestipt. De TVA en het uitdiepen van de wereld van Loki worden allemaal goed opgepakt volgens de fans.

Goede start


Het nieuwe seizoen is hiermee goed van start gegaan. De kijkers zullen ongetwijfeld met spanning uitkijken naar de overige afleveringen met de onverminderd populaire Loki.

Kijk Loki op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorme fout in nieuwe hitserie 'The Reckoning' gespot tijdens sinistere scène
Series / Nieuws

Enorme fout in nieuwe hitserie 'The Reckoning' gespot tijdens sinistere scène

Oplettende kijkers zagen de fout in de miniserie over de lugubere presentator Jimmy Savile.

Jimmy Savile werd tijdens zijn leven vooral gezien als een flamboyante Britse mediapersoonlijkheid. Hij begon als DJ en brak door op de televisie, waaronder het kinderprogramma Jim'll Fix It..

Na Savile's dood in 2011 bleek het Britse icoon echter een Britse nachtmerrie. Er brak een schandaal uit aangezien bleek dat hij jarenlang kinderen en volwassenen seksueel misbruikt had. De miniserie The Reckoning laat dit en meer zien. Echter, er werd een opvallende fout gemaakt.

Suggestieve vragen


In aflevering 3 zit Savile, gespeeld door Steve Coogan, alleen thuis terwijl hij een programma bekijkt waaraan hij heeft deelgenomen. Hij is woest doordat de vragen hinten op zijn dubbelleven en zit hardop te schelden.

Wanneer de camera in deze sinistere scène naar zijn tv-scherm draait zie je als kijker echter niets anders dan een zwart scherm met de inmiddels welbekende groene stippen. De makers waren vergeten om de desbetreffende beelden erin te monteren.

Rare montagefout


Oplettende kijkers reageerden op X - Twitter en wezen op de "rare montagefout in aflevering 3 van 'The Reckoning'". Een andere X'er was "verrast" in wat "toch al een sinistere scène was". Je kunnen denken dat hij symbolisch naar iets duisters zat te kijken, maar op het streamingplatform BBC iPlayer blijkt de fout inmiddels hersteld te zijn.Op BBC iPlayer is de gehele serie te zien, maar deze is alleen vanuit het VK te bekijken. Aflevering 3 respectievelijk 4 van The Reckoning kun je bekijken op maandag 16 oktober en dinsdag 17 oktober op BBC One om 22.00 u.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'The Wheel of Time' opgelet: bekend personage keert terug op Prime Video
Series / Nieuws

Fans van 'The Wheel of Time' opgelet: bekend personage keert terug op Prime Video

Fans zullen echter wel even opkijken als ze het bekende personage weer zien.

Het komt wel eens voor dat series bekende personages in latere seizoenen herintroduceren. In het geval van Prime Video's The Wheel of Time geldt dat ook voor het aankomende derde seizoen.

In het derde seizoen zal namelijk het personage van Marin al'Vere weer terugkeren. De moeder van Egwene was voor het laatst te zien in de seizoensfinale van seizoen één. Het wordt alleen wel even wennen bij het weerzien van Marin.

Nieuw gezicht


Het is namelijk bevestigd dat actrice Rina Mahoney de rol van Marin al'Vere overneemt van Lolita Chakrabarti. Er wordt wel vaker een andere acteur of actrice ingezet voor een bestaand personage in een lopende serie.

In het geval van Chakrabarti zorgde haar werk aan projecten in het West End en op Broadway als toneelschrijver voor conflicten in de planning. Gelukkig wordt er voor het personage geen groentje in gezet.

Inzet van ervaren actrice


Mahoney is bepaald geen nieuwkomer. Met twee decennia ervaring op haar naam heeft ze bewonderenswaardige optredens op haar cv, zoals het spelen van de rol van Janet Ottinger in Wednesday en Mariam Rahman in The Bay.Kijk alle afleveringen van The Wheel of Time op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Daryl Dixon' doet opvallende onthulling over de gevaarlijke zombievariant
Series / Nieuws

'The Walking Dead: Daryl Dixon' doet opvallende onthulling over de gevaarlijke zombievariant

De spin-off brengt de kijker een stap dichterbij de onthulling van dit mysterie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf het begin van The Walking Dead was al duidelijk dat er verschillende soorten zombies bestaan. Deze zijn sterker, sneller en zelfs intelligenter dan de monsters die de levenden teisteren.

The Walking Dead: Daryl Dixon bevestigde in aflevering 3 het vermoeden dat de varianten geen spontane mutaties zijn. In de vijfde aflevering laat Daryls (Norman Reedus) flashback een ander belangrijk onderdeel zien.

Vinger in de pap


Genet (Anne Charrier) heeft duidelijk een vinger in de pap gezien de experimenten die zij uitvoert. Wanneer Daryl echter terugdenkt aan zijn tijd op de Pouvoir dan trekt iets specifieks de aandacht.

In de containers op het schip was een laboratorium te zien naast de kooien met gevangen zombies. Er was echter ook een zombiehoofd op sterk water te zien, wat ook in Genets laboratorium te zien was.

Gruwelijke methodes


Het zou zomaar kunnen dat de zombiehoofden een belangrijke rol spelen bij het maken van de supersterke monsters. De toekomst zal hopelijk uitwijzen hoe, door wie en waar de gruwelijke methodes allemaal worden toegepast.

The Walking Dead: Daryl Dixon is te zien op het Amerikaanse AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teleurstellende 'Seinfeld'-finale: Jerry Seinfeld gaat het goedmaken met je
Series / Nieuws

Teleurstellende 'Seinfeld'-finale: Jerry Seinfeld gaat het goedmaken met je

Tijdens een show deelde Jerry een 'geheimpje' met het publiek over een mogelijke reünie.

Is de gevangenisstraf, die de hoofdpersonen uit Seinfeld opgelegd kregen in de laatste aflevering, eindelijk voorbij? Jerry Seinfeld lijkt er wel naar te hinten, en een terugkeer van de personages lijkt daarmee niet uitgesloten.

Seinfeld blijft sterk overeind staan als een van de meest populaire sitcoms aller tijden, maar veel fans kunnen nog steeds struikelen over het teleurstellende einde.

Goedmakerje


Jerry Seinfeld, nog steeds stand-upcomedian, heeft nu tijdens een van zijn shows in Boston weggegeven dat er "iets" aan het broeien is tussen de acteurs van de sitcom.Op de vraag uit het publiek wat hijzelf van de finale Seinfeld vond, antwoordde Seinfeld geheimzinnig: "Nou, ik heb een geheimpje voor je over het einde. Maar ik kan het niet echt vertellen. Omdat het een geheim is."

Geheim


Alsnog vertelde de acteur tegen zijn publiek: "Dit is wat ik je zal vertellen, oké, maar je mag het aan niemand vertellen. Er gaat iets gebeuren dat met dat einde te maken heeft. Het is nog niet gebeurd."Hij voegde er nog aan toe: "En waar jij aan denkt, hebben Larry en ik ook aan gedacht, dus je zult zien... je zult het zien."

Niet de eerste reünie


Seinfeld lijkt te hinten op een soort van reünie, maar dit zal niet de eerste zijn van de Seinfeld-cast. Eerder werden zij herenigd in Larry David's Curb Your Enthusiasm, waar castleden van bekende series de finale opnieuw mogen maken.De serie-in-een-serie onthulde dat Elaine een dochter had, met Jerry als spermadonor, en dat George een fortuin had verdiend met de ontwikkeling van iToilet, een app die gebruikers naar het dichtstbijzijnde acceptabele openbare toilet leidt.

Kijken


Over de mogelijke nieuwe reünie is weinig bekend, maar de aflevering met de oude castleden in Curb Your Enthusiasm is al wel te zien.In de derde aflevering van het zevende seizoen zijn ze te zien in de serie, die je op kan zetten via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heerlijke gangsterserie scoort een machtige 89% op Rotten Tomatoes en is gewoon te streamen op Netflix
Series / Nieuws

Deze heerlijke gangsterserie scoort een machtige 89% op Rotten Tomatoes en is gewoon te streamen op Netflix

De serie 'Narcos' is buitengewoon goed en nog altijd te streamen op Netflix.

Narcos is een sensationele serie op Netflix die wereldwijd kijkers in de ban houdt met zijn meeslepende verhaal over drugskartels en de mannen die ertegen vechten. Deze serie heeft niet alleen kijkers aan het scherm gekluisterd, maar heeft ook lof geoogst van critici en kijkers over de hele wereld.

De serie heeft een machtige IMDb-beoordeling van 8,8 en een Rotten Tomatoes-score van 89% gescoord.

Plot


Narcos brengt het op waarheid gebaseerde verhaal van de opkomst en ondergang van het beruchte Medellín-kartel. De serie werpt een onverbloemde blik op de meedogenloze drugshandel en de heldhaftige inspanningen van het politieapparaat om deze te stoppen.

De rauwe en realistische weergave van de gebeurtenissen trekt de kijkers diep in de wereld van Pablo Escobar en de DEA-agenten die vastberaden zijn om hem te vangen. In het derde seizoen verschuift de verhaallijn van het Medellin-kartel naar het Cali-kartel.

Balans


De serie heeft een mooie balans gevonden tussen spanning, actie en karakterontwikkeling, met zowel aandacht voor de criminelen, maar ook voor de agenten.Narcos biedt 3 seizoenen kijkplezier, goed om te weten is dat de serie ook een spin-off heeft gekregen met het zeer bekijkenswaardige Narcos:Mexico.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.