search
Deze iconische horrorklassieker maakt overgang van film naar tv-serie
Series / Nieuws

Deze iconische horrorklassieker maakt overgang van film naar tv-serie

Het avontuur houdt voor de fans gelukkig niet op bij de laatst verschenen film.

In 1978 verscheen voor het eerst een film over een tienermeisje die ten prooi valt aan een ontsnapte psychopaat. Talloze succesvolle vervolgfilms volgden en nu is er ook voor serieliefhebbers goed nieuws.

Miramax heeft namelijk een verhitte biedingsoorlog gevoerd om de televisierechten voor de enorm populaire Halloween-franchise te bemachtigen, die wordt beheerd door Trancas International Films, geleid door Malek Akkad.

Films, series en meer


De nieuwe Halloween-serie belooft een mogelijke lancering van een cinematografisch universum, dat zowel film als televisie bestrijkt. Marc Helwig, het hoofd van Global TV bij Miramax, zal aan het hoofd staan van het nieuwe universum.

Helwig vertelt "We zijn verheugd om onze langdurige en succesvolle samenwerking met Trancas en de briljante Malek Akkad uit te breiden door deze iconische franchise te introduceren in een nieuw verhaal voor een nieuwe generatie fans."

Mag wat kosten


In het tijdperk van een groeiend aantal streamingdiensten zijn producenten vaak bezig om de rechten te verkrijgen van bekende titels. Rechten zoals die van de Halloween-franchise komen zelden beschikbaar.



Vandaar dat er door meerdere partijen een hevige strijd is gevoerd om de rechten te verkrijgen, en daar zal ongetwijfeld een hoog prijskaartje aan hebben gezeten. Hoeveel geld hiermee gemoeid is, is niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen