search
'The Fall of the House of Usher' van Netflix biedt aanzienlijk meer dan alleen horror
Series / Nieuws

'The Fall of the House of Usher' van Netflix biedt aanzienlijk meer dan alleen horror

Mike Flanagans 'afscheid' van Netflix laat de sterke kanten van deze maker zien.

Mike Flanagan neemt middels The Fall of the House of Usher op een waardige manier afscheid van Netflix. Hij heeft diverse verhalen van Edgar Allan Poe bewerkt tot een goed gemaakte serie, die op Serietotaal beloond is met vier sterren.

Poe stond bekend als horrorschrijver, maar Flanagans werk biedt meer dan dat. Hij toont niet alleen hoe menselijke relaties neerwaarts gaan, maar biedt ook een dosis macabere humor.

Ingehaald door het noodlot


Roderick Usher (Bruce Greenwood) is eigenaar van Fortunato Pharmaceuticals en heeft vele misdaden op zijn geweten. Doordat hij echter zo rijk en machtig is weet hij de dans keer op keer te ontspringen.

Het noodlot haalt hem echter in wanneer zijn zes kinderen een voor een beginnen te overlijden. Dit gebeurt uiteraard op een afgrijselijke manier waar je in principe niet vrolijk van wordt.

Duistere humor


Je weet als kijker echter dat de Ushers stuk voor stuk verschrikkelijke mensen zijn. De scènes, hoe bloederig ook, hebben hierdoor ook een element van duistere humor. Het gezin kent een tragische neergang die ze voor een gedeelte over zichzelf afgeroepen hebben, waardoor er uiteindelijk ook om gegrinnikt wordt.



The Fall of the House of Usher kun je streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen