search
'Ahsoka' vergeet een mysterie over de lichtzwaarden uit te leggen: best wel jammer
Series / Nieuws

'Ahsoka' vergeet een mysterie over de lichtzwaarden uit te leggen: best wel jammer

Seizoen 1 van Ahsoka had wel even een moment kunnen nemen om dit mysterie uit te leggen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De seizoensfinale van Ahsoka liet veel vragen onbeantwoord om deze aan te halen in toekomstige seizoenen. Er is één mysterie waar fans nu een antwoord op willen hebben en dat is het feit dat Baylan Skoll en Shin Hati een oranje lichtzwaard hadden.

Oranje lichtzwaarden zijn niet helemaal nieuw in Star Wars, maar toch breekt Ahsoka 46 jaar aan Star Wars-traditie met deze lichtzwaarden.

De kleuren


Er is een nieuwe uitleg voor de oranje lichtzwaarden die afwijkt van eerdere regels. De zwaarden bestaan uit Kyber-kristal in de kleuren blauw, groen en soms zelfs paars.

Dit Kyber-kristal reageert op de emoties van de gebruiker en verandert daardoor van kleur. Zo symboliseren de twee witte lichtzwaarden van Ahsoka dat ze noch helemaal Jedi noch Sith is.

Nooit een uitleg gegeven


In het hele eerste seizoen is nooit een uitleg gegeven voor de oranje kleur, wat een gemiste kans is. Er zijn een heleboel theorieën zoals het idee dat Baylan en Shin naar de duistere kant neigen, maar niet zo slecht zijn als de Sith. Feit blijft dat dit slechts een idee is en geen bevestigde theorie.



Ahsoka is te streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen