search
De dood in 'The Vampire Diaries' die niemand kon geloven: een domme zet en egoïstische beslissing
Series / Nieuws

De dood in 'The Vampire Diaries' die niemand kon geloven: een domme zet en egoïstische beslissing

Zelfs grote fans van Elena moeten toegeven dat deze actie echt ongelofelijk egoïstisch was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De meningen over Elena in The Vampire Diaries zijn zwaar verdeeld, maar iedereen kan inzien dat deze actie echt ongelofelijk egoïstisch en vooral dom was. De dood van een geliefd personage is meestal heel pijnlijk, maar deze keer was het alleen maar verwarrend.

In seizoen 5 kwamen veel personages vroegtijdig aan hun einde. De enige manier waarop ze terug konden komen was via Bonnie, aangezien zij het anker aan de andere kant was geworden. Damon besloot zichzelf op te offeren om iedereen terug te krijgen.

Een domme actie van Elena


Vanaf dit punt wordt alles een beetje verwarrend… Elena besloot om Damon te vergezellen in zijn auto, waardoor ze dus besloot om samen met hem te sterven. Haar redenering was dat ze via Bonnie terug zou kunnen komen en dus niet echt dood zou gaan.

Het klinkt heel romantisch, maar het is eigenlijk heel egoïstisch. De enige manier om terug te komen was via Bonnie, maar deze reis deed haar veel schade aan. Sommige personages, zoals Lexi, kozen er dan ook voor om niet terug te komen om zo Bonnie’s leven niet op het spel te zetten.

Bonnie's beste vriendin


Maar wat doet Elena? Bonnie's beste vriendin? Zij vond het allemaal wel prima om even romantisch op en neer te gaan met Damon. Als ze dit niet had gedaan, had Lexi misschien wel terug kunnen komen. En als haar plan mislukt was en ze echt dood was gegaan, zou haar broertje Jeremy zonder familie overgebleven zijn.



The Vampire Diaries is te streamen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen