search
Kritiek maakte 'Game of Thrones'-actrice Gwendoline Christie dolgelukkig

Kritiek maakte 'Game of Thrones'-actrice Gwendoline Christie dolgelukkig

De skeptische reacties op Christie's casting als Brienne klonken als muziek in haar oren.

Valeria Milić
Brienne van Tarth was een populair personage in Game of Thrones. De boomlange actrice speelde een vrouw die niet echt binnen de normen van Westeros paste. Brienne wilde een ridder zijn en dat paste nu eenmaal niet bij een adellijke vrouw.

Toen haar casting werd bekendgemaakt stonden fans echter niet te trappelen. De reden maakte Christie echter blij: ze vonden haar namelijk te mooi en te dun voor de rol.

Droom komt uit


Behalve haar lengte lijkt Christie namelijk totaal niet op Brienne. In de boeken omschrijft George R.R. Martin haar als stevig gebouwd en niet erg aantrekkelijk, met een mopsneus en sproeten.

Christie vond het een opsteker. De actrice zei hierover het volgende tegen EW: "Je wilt natuurlijk mooi gevonden worden. Ik las online de omschrijving dat ik te mooi en te dun zou zijn, en op een model leek. Mijn droom was altijd al om een model te zijn, het acteren kwam er toevallig bij!"

Fysiek acteren


Nadat Christie de rol van Brienne kreeg knipte ze haar haar af en trainde als een gek. Op die manier bouwde ze de spieren op die je nodig hebt om fysiek te acteren. Haar vertolking van Brienne zorgde voor de imposante uitstraling waar het geliefde personage zo om bekend staat.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Bekijk op instagramAanbevolen artikelen