search
De nieuwe 'Harry Potter': Zo moet de serie van HBO een succes worden!
Series / Nieuws

De nieuwe 'Harry Potter': Zo moet de serie van HBO een succes worden!

De originele 'Harry Potter'-films danken hun succes aan de geniale castingbeslissingen, en de komende HBO-remake zou dit voorbeeld moeten volgen.

Warner Bros. heeft een zware taak voor de boeg nu is besloten om een remake te maken van de Harry Potter-films. Aan de ene kant heeft een serie meer tijd om trouw te blijven aan de boeken, maar aan de andere kant zullen de bekende gezichten uit de originele franchise er niet meer zijn.

Het hercasten zal dan ook een flinke uitdaging zijn, maar als de remake inspiratie haalt uit de casting keuzes van Harry Potter and the Philosopher's Stone, zou het kunnen lukken. Toen deze film in 2001 op het scherm verscheen, waren namen als Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson relatief onbekend.

Legendarische acteurs


Zulke jonge acteurs hadden nog geen kans gehad om zichzelf te bewijzen, dus er was weinig kans dat zij een bestaande schare fans naar de opkomende franchise zouden brengen. Regisseur Chris Columbus koos er echter voor om legendarische Britse acteurs in te schakelen voor de volwassen rollen, waardoor een breder publiek werd aangetrokken.

De Harry Potter-films werden mede hierdoor zo vormgegeven dat ze niet alleen voor kinderen bedoeld waren. En als we nu de Harry Potter-tv-remake van HBO bekijken, kan iets soortgelijks opnieuw worden gedaan.

Hetzelfde nodig


Acteurs als Maggie Smith (Minerva McGonagall), Alan Rickman (Severus Snape) en Richard Griffiths (Vernon Dursley), om er maar een paar te noemen, hadden het respect van kijkers al lang voordat ze in Harry Potter werden gecast verdiend. Bijna elke volwassen acteur in de film had al de status van icoon.Dit betekende dat zelfs het publiek dat niet bekend was met de Harry Potter-boeken geïnteresseerd zou zijn in het kopen van een kaartje om de nieuwe film in de bioscoop te zien. Nu HBO en Warner Bros. werken aan het vervangen van de Harry Potter-cast voor de remake, is hetzelfde nodig.

Doorgewinterd


Er zullen nieuwe jonge sterren worden aangesteld om de jonge rollen op zich te nemen. Dit zal voor fans nog ongemakkelijker zijn dan in 2001, aangezien we nu gewend zijn aan een bepaald niveau van acteren in de franchise. Dit betekent dat doorgewinterde, bekende en geliefde acteurs opnieuw nodig zullen zijn om de volwassen rollen het verhaal te laten dragen, totdat de jonge sterren dit op eigen kracht kunnen doen.De releasedatum van de reboot is nog niet bekend. Bekijk de originele films op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen