search
Creëerde Eleven de Upside Down? 'Stranger Things'-ster geeft definitief antwoord
Series / Nieuws

Creëerde Eleven de Upside Down? 'Stranger Things'-ster geeft definitief antwoord

Creëerde El alleen een poort, of ook de gehele Upside Down?

Stranger Things bracht de discussie op gang over de vraag op Eleven de Upside Down heeft gecreëerd. Actrice Millie Bobby Brown heeft daar nu definitief antwoord op gegeven.

Er werden in seizoen 4 van Stranger Things een aantal grote onthullingen gedaan, waaronder de flashbacks waarin Eleven het opnam tegen Henry Creel (gespeeld door Jamie Campbell Bower) in het Hawkins-lab. Ze zag hierin dat hij de andere kinderen had vermoord in zijn poging om de betrokkenen bij de experimenten uit de weg te ruimen.

Eindelijk een antwoord


Eleven versloeg Henry ternauwernood en stuurde hem naar de Upside Down, waardoor de eerste deur naar de angstaanjagende dimensie werd geopend en de gebeurtenissen van de serie in beweging werden gezet.

In een interview met Variety deelde Millie Bobby Brown haar mening over de onthulling dat Eleven het originele portaal naar Upside Down opende. Op de vraag of zij verantwoordelijk was voor het creëren van de alternatieve dimensie, gaf Brown een definitief antwoord op het debat.

Poort naar de Upside Down


"[De Duffer Brothers] hebben het mij verteld. Dat doet ze. Ze opent de kloof. Dit is een te groot debat voor mij om te beantwoorden. Ik maak me nogal zorgen. Ik denk - nee, nee, nee. Ik denk dat het alternatieve universum er altijd al was. Dat zal altijd onder Hawkins blijven. Ik denk gewoon dat ze er toegang toe heeft"."Ik denk niet dat ze de Upside Down heeft gecreëerd. Nee, ik denk dat het er altijd was, ik denk dat ze alleen een poort ernaartoe heeft gecreëerd die voorheen niemand kon creëren".

Meer duidelijkheid


De bevestiging van Brown komt overeen met de mening van de meeste fans. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de Russen in de serie al van de Upside Down af wisten voordat ze ooit van Eleven hadden gehoord. Hopelijk wordt hier meer over duidelijk in het laatste seizoen.Bekijk Stranger Things op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen