search
'Percy Jackson and the Olympians' is strak gemaakt en wordt kneitergoed ontvangen

'Percy Jackson and the Olympians' is strak gemaakt en wordt kneitergoed ontvangen

Op de New Yorkse Comic Con was het publiek razend enthousiast over de nieuwe verfilming.

Valeria Milić
De officiële première van Percy Jackson and the Olympians is over ongeveer twee maanden. Op de recente Comic Con in New York kregen de fans alvast een voorproefje.

Ze kregen nog niet eerder vertoonde clips te zien. Daarnaast was er een panel waarbij onder andere kostuumontwerpster Tish Monaghan en set ontwerper Dan Hennah aanwezig waren. Hennah is bekend van zijn werk aan The Lord of the Rings.

Blauwe krijtstreep


Zo gaf Monaghan aan dat de kleuren en de stof die voor de kostuums gebruikt werden belangrijk zijn. Er is hard gewerkt om de perfecte tint oranje te vinden voor de shirts van Kamp Halfbloed. Monaghan: "Niet alleen moet het bij elkaar passen, je hebt te maken met verschillende decors en daar moet je ook rekening mee houden".

"De godenfiguren hebben daarnaast een eigen look. We gaan uit van de boeken, zoals het blauwe krijtstreep pak van Zeus. Poseidon is casual gekleed maar zonder Hawaii-shirt," besluit de ontwerpster.

Neerzetten wereld


De set ontwerper Hennah doet een duit in het zakje. Hennah: "Het gaat erom in welke wereld je je personage neerzet. De kostuums hadden hierbij een belangrijke invloed, je stemt je decors erop af. Zo krijg je een mooi geheel. Maar uiteindelijk gaat het om de boeken, die zijn het allerbelangrijkste".

De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.

Bekijk op instagramAanbevolen artikelen