search
Het creëren van 'Loki's' Ravonna Renslayer kostuum: Een blik op het werk van kostuumontwerper Christina Wada
Series / Nieuws

Het creëren van 'Loki's' Ravonna Renslayer kostuum: Een blik op het werk van kostuumontwerper Christina Wada

Kostuumontwerpen Christina Wada heeft er alles aan gedaan om de kostuums historisch accuraat te maken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 2 aflevering 3 van de populaire Loki vond plaats in het jaar '1893', wat tevens de titel van de aflevering was. De hoofdpersonages waren dan ook allemaal gekleed in respectievelijke stijl en kostuumontwerper Christine Wada sprak over de inspiratie achter deze kostuums.

Wada legde uit hoe de outfits worden gemaakt en hoe complex het kostuum van Ravonna Renslayer (Gugu Mbatha-Raw) was in '1893'.

De complexe kostuums


Wada zag meteen in dat de kostuums dit seizoen lastig gingen worden door al het tijdreizen. Het was dus aan haar om ervoor te zorgen dat de acteurs zich "niet maf zouden voelen" als de kostuums ook in andere tijdperken te zien waren.

Ravonna’s kostuum is gebaseerd op een fietspak voor vrouwen uit de 19e eeuw. Het voorpaneel is heel erg trouw aan die tijd. Deze was los te knopen, "zodat het op een rok leek en vrouwen het vervolgens konden losknopen en uittrekken".

Extra details


Dit voorpaneel is echter nooit gebruikt, omdat het anders in de weg zou zitten voor alle actie. Het is dus een extra detail geworden dat historisch correct is en het kostuum interessanter maakt.Stream Loki op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen