search
Doorbrak 'One Piece' de rits aan manga-flops op Netflix? Nee, dat was déze serie
Series / Featured

Doorbrak 'One Piece' de rits aan manga-flops op Netflix? Nee, dat was déze serie

'One Piece' is een megaknaller, en deze eerdere manga-verfilming baande de weg.

Het geweldige succes van de manga-verfilming One Piece leidde tot een snel akkoord voor een tweede seizoen. Netflix' enthousiasme is begrijpelijk aangezien het streamingplatform wisselend succes heeft gekend wat live-action versies van populaire manga's betreft.

Manga-verfilmingen leken bijna hopeloos, aangezien onder andere Death Note (2017) en Cowboy Bebop (2021) jammerlijk mislukten. One Piece wordt wel eens gezien als een keerpunt, maar dit was Alice in Borderland.

Genadeloos afgeserveerd


Death Note werd genadeloos afgeserveerd: de film was een slap aftreksel van het bronmateriaal en scoort een trieste 23% op Rotten Tomatoes.

Cowboy Bebop heeft een legioen aan fans, waardoor de verwachtingen al hooggespannen waren. Ondanks de goed gemaakte productie vonden de kijkers dat de serie wereld niet goed overbracht en hierdoor saai werd.

Mysterieuze wereld


Haro Aso's manga Alice in Borderland is relatief gezien minder bekend, maar wordt uitstekend gewaardeerd met 90% op Rotten Tomatoes. Een groepje mensen komt terecht in een uitgstorven Tokio waarin ze mee moeten doen aan dodelijke games. De twee seizoenen toonden een mysterieuze wereld met de nodige spanning en het raadsel wie achter de games zit.



Inmiddels is bekend dat er een derde seizoen komt van Alice in Borderland. Tot die tijd kun je de eerste twee seizoenen streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen