search
 'The Winter King' bereikt een keerpunt: heeft Arthur een tragische fout gemaakt?
Series / Nieuws

'The Winter King' bereikt een keerpunt: heeft Arthur een tragische fout gemaakt?

De serie bouwt het verhaal langzaam op en een cruciaal conflict is in zicht.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bernard Cornwells boeken over koning Arthur mixen de legende met historische figuren uit de middeleeuwen. De makers doen het rustig aan met het introduceren van de bekendste personages.

Zo is Guinevere (Jordan Alexandra) pas in aflevering 6 geïntroduceerd, en Lancelot moet nog verschijnen. De makers hebben de tijd genomen om Arthurs (Iain de Caestecker) vervreemding van zijn bondgenote Nimue (Ellie James), de Lady of the Lake, goed in beeld te brengen.

Tragische fout


Wanneer koning Gundleus (Simon Merrells) Avalon aanvalt, waar de oude goden worden vereerd, verkracht hij Nimue. Arthur weet dit, maar hij geeft Gundleus gratie omdat dit politiek gezien handiger is.

Dit zou wel eens een tragische vergissing van de jonge koning kunnen blijken. Sinds die tijd wordt de kloof tussen de christenen, onder leiding van Arthur, en Avalon, waar Nimue een belangrijke rol heeft, alleen maar groter.

Wantrouwen


In aflevering 8 zien de kijkers een confrontatie tussen Nimue en Arthur. Zijn mannen zijn ziek geworden en Arthur heeft zo zijn bedenkingen. The Winter King laat in het midden of magie überhaupt echt is. Gezien het ontstane wantrouwen tussen de twee is het echter niet raar dat hij Nimue verdenkt van toverij.



Het ziet er naar uit dat de toekomst alleen maar bittere vijandschap voor de twee in petto heeft. The Winter King is in de VS op het Amerikaanse MGM+ te zien. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen