search
Waar is 'House'-acteur Hugh Laurie nu? Een overzicht van zijn projecten na de serie
Series / Nieuws

Waar is 'House'-acteur Hugh Laurie nu? Een overzicht van zijn projecten na de serie

Hugh Laurie heeft zeker niet stilgezeten sinds het einde van 'House'.

Hugh Lauries Dr. Gregory House was nogal een uniek personage: hij redde iedere dag levens, maar gedroeg zich vaak als de gemeenste persoon op aarde. House veroverde in rap tempo de hele wereld, won miljoenen trouwe fans én twee Golden Globes. Maar wat heeft Laurie allemaal gedaan na het einde van de serie?

Na zijn rol in House, nam Laurie even afstand van televisieseries. Hij speelde de rol van een excentrieke geschiedenisleraar in de Australische dramafilm Mr. Pip. Het leek er even op dat hij de hoofdrol zou spelen in de piratenserie Crossbones, maar uiteindelijk sloeg de acteur de rol af en ging deze naar John Malkovich.

Eerste flop


Laurie sloeg zich echter al snel aan bij Tom Hiddleston in de serie The Night Manager, over een hotelmanager die wordt gerekruteerd om een internationale keten van wapenhandelaars te ontmaskeren. Zijn volgende project was de Disney-film Tomorrowland, wat zijn eerste mislukking in lange tijd werd. De film was een grote flop en kreeg negatieve recensies.

Na deze flop deed Laurie snel opnieuw een doktersjas aan, dit keer als een forensisch psychoneuroloog in de tv-serie Chance. De serie werd na twee seizoenen gecanceld, hoewel deze redelijk positieve recensies kreeg.

Nieuwe Netflix-serie


De acteur bleef de kleine schermen veroveren met een hoofdrol in de satirische sci-fi-serie Avenue 5, over een groep rijke mensen die op een cruiseschip in de ruimte is gestrand. Daarna veranderde Laurie in een oplichter. De acteur gaf zijn stem aan de hoofdpersoon van de animatie The Amazing Maurice, gebaseerd op het boek van Terry Pratchett.



Zeer binnenkort kunnen we Laurie weer op ons scherm zien, in de miniserie All the Light We Cannot See. De Netflix-serie komt op 2 november uit en vertelt het verhaal van een blinde Franse vrouw en een jonge Duitse soldaat wiens paden elkaar kruisen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bekijk House op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen