search
Fantheorie over 'House' zet vraagtekens bij het schokkende einde van de serie
Series / Nieuws

Fantheorie over 'House' zet vraagtekens bij het schokkende einde van de serie

Zette House zijn eigen dood in scène, of stierf hij echt aan het einde van de serie?

De finale van House was al tragisch genoeg: aan het eind van seizoen 8 blijkt dat oncoloog James Wilson kanker heeft en dat de experimentele behandeling niet aanslaat. Deze theorie doet daar echter nog even een schepje bovenop.

In de laatste aflevering bevindt House zich in een moeilijke situatie: hij staat op het punt de gevangenis in te gaan voor een incident in het ziekenhuis en zijn straf zal zwaar zijn, want dit is niet zijn eerste misdaad. En het ergste is dat de straf langer zal zijn dan de tijd die Wilson nog te leven heeft.

Vervalste dood


House kan zijn beste vriend niet alleen aan kanker laten sterven, dus gaat hij op zoek naar een uitweg. Terwijl hij het plan bedenkt, heeft hij ook hallucinaties over Kutner, Amber, Stacy en Cameron.

Uiteindelijk bedenkt House de oplossing, en geheel in stijl vervalst hij zijn dood. De politie ontdekt de verkoolde overblijfselen van een man met documenten op naam van Gregory House. Eerder had House tandheelkundige gegevens vervalst die deskundigen gebruikten om de dokter dood te verklaren.

Wel echt dood?


Collega's zijn geschokt. Iedereen die dichtbij House staat komt naar de begrafenis, inclusief Wilson. Maar wanneer Wilson een bericht van House ontvangt, realiseert hij zich dat Gregory nog leeft en dat alles wat hij deed in het belang van hun vriendschap en voor Wilson zelf was.Dit einde, waarbij House getransformeerd leek tot Sherlock Holmes, voelde voor veel fans echter geforceerd en vreemd. De populairste fantheorie over de finale van House is dat Gregory echt omkwam bij een brand, en dat de ontmoeting met Wilson niets meer was dan een hallucinatie voor zijn dood.

Uitmuntende arts


Veel kijkers vinden deze verklaring het meest logisch. Gezien de weg die House is ingeslagen en de ontberingen en beproevingen die hij heeft doorstaan, is zijn dood een krachtig en passend einde voor het leven van een uitmuntende arts.Bekijk House op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen